Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 10:49 - Биоенергия
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 7086 Коментари: 6 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Дали съществува специална биологична енергия? Този на пръв поглед прост и невинен въпрос причини спад в репутацията на повече учени, отколкото всеки друг въпрос през последните двеста години.

Китайската и Индийската медицина имат хилядолетна традиция. Основната им идея е за меридианите в човешкото тяло, по които тече биологична енергия. както и за съществуването на енергийни центрове, в които енергията се разпределя. Според източните медицини всички болести са предизвикани от различни блокажи на енергията, протичаща през тези центрове.

Защо обаче европейската традиционна медицина посреща толкова остро идеята за биоенергията, меридианите и центровете в човешкото тяло, след като те са давали резултати през толкова дълъг период от време. Освен това има много доказателства за полжителното въздействие върху тези центрове чрез акупресура и акупунктура. Първия западен учен, който приема насериозно идеите на изтока и провежда експерименти, за да провери въздействието им е австрийския физикотерапевт Вилхелм Райх. Никой не е пострадал повече от опитите си да изследва биоенергията от Райх.
image
През нощта на 4-ти ноември 1933 година, членове на личната охрана на Адолф Хитлер, така наречените ЕсА, палят открити огньове на площадите в големите германски градове. В пламъците изгарят много книги, написани от евреи. Сред тях са и две книги на Вилхелм Райх, който вече имал много прегрешения пред нацистките власти. На първо място той бил евреин.Освен това бил комунист, борещ се срещу фашизма. Той е бил колега на Зигмунд Фройд и представител на "еврейската" наука психоанализа, смятана за измамна от нацистите. Райх открива улични секс-клиники за неженени представители на двата пола, принадлежащи на работническата класа. Той говорел и пишел за оргазмите и други сексуални зaглавия. Той започнал да говори за "органна" енергия. Когато започват масовите преследвания срещу евреите, той си стяга куфарите и заминава за САЩ.

Двадесет и седем години по-късно, на 17 март 1960 година са изгорени издания на три от книгите на Райх, включително "Сексуалната революция". Райх умира през 1958 година в държавния изправителен дом в Левисбург, Пенсилвания, където е изпратен от Федералния съд заради отказа му да се прмахнат определени абзаци от неговите книги. Той успява да постигне уникалното отличие книгите му да бъдат изгорени и от нацистите и от Американското правителство.

Въпреки тези факти, остава въпроса за научните доказателства за теорията на Райх. Дали изобщо има такива?

image 
Митохондрия (от гръцкото mi"tos – нишка, chondrion - зрънце, частица), органоид на еукариотната клетка, който снабдява организма с биоенергия. Тази биоенергийна станция на живата клетка има микронни размери. Всяка клетка съдържа от 50 до 5000 митохондрии.

Едно от твърденията на Райх е, че елементарните форми на живот като протозоята, се самосглобяват от гниеща органична материя. Той твърди, че процесът е управляван от биоенергийно поле. През 1987 година д-р Робърт Дю повтаря експериментите, които е направил Райх, за да докаже това си твърдение. В публикациите на Дю има детайлни снимки, показващи протозоя, формираща се от радлагаща се органична материя. Реакцията на повечето биолози е напълно предсказуема - те игнорират тези доказателства, като се надяват, и донякъде с право, че тези открития ще бъдат забравени.

Дали и това радикално откритие, изпреварило времето си, ще бъде забравено?

http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=74 



Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Гуш...
15.03.2012 11:52
Алтернативна ,спрямо Вечната Медицина-Божията ,е всъщност съвременната..алтернативна,временна ,груба ,повърхностна в повечето случаи форма,тя освен материални уреди и химия ,в образа на лекарства..не разви друго..но телесно е мисленето-телесен е и резултатът..Когато хората живеем повече по Божият начин,на нашето естествено сътворение-пак по волята Божия,то тогава няма да сме болни..защото така е..НЯМА ПО-ВЕЛИКО НЕЩО ЗА МЕН САМАТА ОТ ЕСТЕСТВЕНОТО!!!!!!!!!!!!ЕСТЕСТВОТО Е БОЖИЕ,ДРУГОТО Е ИМИТАЦИЯ И НАПЪНИ!♥ ДА..Изкуствени -"подобрители" на хляба-зърно защото не слагат,подобрители-силикони на бюста-деца не кърмят и раждат..имитации.вариации .,а няма ЖИВОТ!
цитирай
2. padreantonii - отговор на 1. анонимен - Гуш...
15.03.2012 13:10
Как е възможно, когато множество болести се дължат на дисбаланс на човешките нефизически нива, медицинската наука да упорства, че тези нива не съществуват ? Знае се, че хора, които живеят под или до електропроводи или са в тесен контакт с електромагнитни технологии са по-податливи на определени заболявания, в това число и рак. Нашият нефизически Аз е поредица от електромагнитни полета, действащи като едно. Когато влезем в близък и последователен контакт с други мощни електромагнитни полета, отделяни от електропроводи и технологии, безсмъртният Аз бива засяган по различни начини. Този дисбаланс изкривява етерното тяло, което управлява действията на физическото. Така етерната организация се разстройва, а физическото тяло губи баланса, което води до рак или друга болест.
цитирай
3. balgarski7vinarki - добре е всеки да се научи
15.03.2012 19:42
да усеща,борави, съхранява и усъвършенства биоенергетиката си,както и да зачита,не се намесва и ползва чуждата такава-може би ще има нещо такова в бъдещ кодекс ?
цитирай
4. diadokolio - Много полезно припомняне!
15.03.2012 20:00
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за животворната тема!
Да, бях от втурналите се, като част от запада, да търся и отстранявам причините.
Постепенно се обърнах на Изток, събрах парченцата от пъзела и о чудо!
Възстанових хармонията, помогнах на енергията ми да се движи и се чувствам прекрасно.
Липсваше ми малка подробност, открих я, върхът на езикът ми да е в отвора, на свода на небцето ми.
Заслужава си усилието, докато открием точките по тялото си и периодичното им погалване, дори, да ни ободрява.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
5. padreantonii - отговор на balgarski7vinarki
15.03.2012 20:04
Добро като пожелание , трудно като изпълнение при сегашното ниско ниво на съзнание ( дано да се промени ) .
цитирай
6. padreantonii - отговор на diadokolio
15.03.2012 20:06
Полезно е заниманието с акупунктурните точки . Всяка точка се подчинява на общите Космически Закони и специфичния ритъм на Енергията. Ефектът е по-голям ако третирането на точките става в определен час, ден и т.н., когато те са най активни. В работата на точките има последователност и закономерност.
Приятна вечер и за Вас !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1267592
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930