Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2013 08:18 - Ритуалите
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 6153 Коментари: 6 Гласове:
49


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Религията и тайните общества използват ритуали за да контролират лицето и да му напомнят “къде му е мястото”. Религията ги обича много – ходи на църква всяка неделя, иначе ЩЕ ОТИДЕШ В АДА, например. Всички религии използват ритуалите, за да напомнят постоянно на своите последователи (правилната дума е стадо), че те са предмет на капризите и настроенията на техните божества И че не трябва да мислят за нищо друго, освен как да се подчиняват на това божество. “Грях е да се задава този въпрос” често са ми казвали в католическото училище. Трябва да приемеш това без да задаваш въпроси и да го правиш просто защото бог казва така. Това са глупости, но те държат мнозинството от овцете на линия – в страх от тяхното божество.

Ритуалите, редовно практикувани, държат лицето подчинено на божеството независимо кое е то – аллах, Кришна, Буда. Колениченето, поклоните, използването на фрази като “бог казва” или “в божието име” са начин да ви покажат, че друг контролира вашия живот. Само че тези същества ще контролират живота ви само АКО вие им позволите. Ритуалите ви показват, че сте подвластни на други същества. Хората, които са си възвърнали силата знаят, че божеството е в тях самите и че те сами са отговорни за своето спасение. Те не се опитват да избегнат отговорността. Този бог казал това, оня казал онова – осъзнайте, че важното е ВИЕ какво казвате, ВИЕ какво решавате, защото отговорността за вашето спасение е ВАША. Правят се ритуали за опрощаване на греховете – няма грехове, има само различни преживявания. Учете се от грешките си, ако не искате да ги повтаряте. Поискайте прошка от някого, когото сте наранили, а не от измислени божества. Няма грях – има само преживявания, които ви помагат да израстване и съзрявате. Влечугоподобните обичат да носят маската на Бог, аллах и т.н., но снемете тази маска и ще видите разцепения им език.

Някой кихва и ритуалът повелява да му кажат “Бог да те благослови”. Някои знаят за какво става дума и пак го казват, защото звучало толкова мило. А говорим за програмиране. За да прекратите контрола от външните божества, спрете да използвате ритуалите одобрени от тях. Кихането няма нищо общо с благославянето, но трябва да съберете кураж и да нарушите правилата. “Грях е да мислиш, че не си роб на “бога”. Глупости!

Безсмислените фрази са загуба на енергия. Като ми кажат в такъв случай “Бог да те благослови” им казвам “кой бог”? Това ги отрезвява. Ако някой кихне, или ако вие кихнете на обществено място – най-добре е да пренебрегнете това. Животът продължава. А ако ви питат защо не участвате в ритуала – обяснете им. Ако някой си избере да изпълнява тези ритуали – добре. Но кажете на някого “не изпълнявай този ритуал спрямо мен, защото това ме обижда” – гледайте каква ще е реакцията му. Защо? Защото нарушавате правилата, а щом стереотипа се наруши, това се разпространява.

Тайните общества – масони, мормони, Череп и Кости и т.н. масово използват ритуали със същата цел. После това се предава по-нататък – “правителството знае кое е най-добро”. Вижте колко много хора тичат при правителството, при шефа си, за да им решат проблемите. Но вие никога няма да се научите, докато не поемете отговорност и не свикнете сами да намирате решенията. Той не правеше каквото мисля, че би трябвало, затова се оплаках на властите. Кога тези хора ще възвърнат обратно силата си и ще пораснат?

Това бяха само няколко примера за ритуалите. Потърсете ритуалите в своя живот. Кога отдавате силата си на друго лице, място или предмет? Помислете ЗАЩО го правите. ТРЯБВА ли да го правите? Ако отговорът ви е “бог, правителството/обществото очакват това”, значи го правите по грешна причина. Добре де, няма да го правя, ама какво ще си помислят другите? –въздишка. Направете го.



Колениченето



Колениченето при женитба, полагане на клетви и др. произхождат от империята Орион. Мъжът трябва да коленичи пред жената, докато измолва от нея нещо – това е древна практика в Империята. Не случайно в кралските общества в Европа то било силно застъпено по всевъзможни поводи. Колениченето демонстрира покорство. Използва се и днес. Казват “традиция” – да, традиция, започнала в Империята. Отново става дума за полярностите, за авторитетите и за контрола. Затова следващият път, когато видите някой да коленичи, спомнете си за Орион.

Вал Валериан



Гласувай:
51



1. freeoldmen - Някакъв субект продължава да дава ...
05.07.2013 17:00
Някакъв субект продължава да дава минуси. Тъй като предполагам, че мотивите му са религиозни, в негова чест, ще дам данните от едно изследване:

Религията твърдо се е установила в човешкия живот. Всеки втори човек на планетата вярва в нещо. Учени от Университета Дюк (Duke University) зададоха въпроса: ПО КАКЪВ НАЧИН РЕЛИГИЯТА ВЛИЯЕ НА ЧОВЕКА?
Учените изследваха състоянието на хипокампуса на стотици хора между 60-85 години. Хипокампусът влияе на паметта на човека и неговите познавателни способности. При хората, които са се позиционирали като вярващи е установена интензивна атрофия на мозъка. При това пола на човека, неговия социален статус и образование по никакъв начин не са оказали ефект върху изследванията. Всеки един е бил длъжен да се подложи на интензивно изследване с магнитно-резонансна томография (МРТ) в продължение от 2-8 години. При невярващите размера на хипокампуса е оставал на същото ниво, при вярващите - неговия размер значително е намалявал. С какво е свързано това, учените не знаят, но най-вероятната причина е породения стрес, когато религиозните представи силно противоречат на действителността.
цитирай
2. padreantonii - отговор на freeoldmen
05.07.2013 17:22
Разбирам , и освен друго имам достатъчно свои познати сред религиозните , за да съм наясно с тях . По-интересното е , че има сляпо вярващи и извън тях - например политически пристастените , които по нищо не се отличават от религиозниците . И отново опираме до нивото на инкарнация на човека .
цитирай
3. anonimen65 - e pa
05.07.2013 22:51
v bg ne blagoslaviame a kazvame na kihnalia na zdrave.a zashto naposledak cherepite na majete,zashtoto jenite sa dalgokosi/sa otsecheni otzad.niama ia izvivkata ot vrata kam varha?
цитирай
4. diadokolio - Много полезно и трудно!
06.07.2013 07:46
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за трудната тема!
Голям е проблемът с разочарованията.
Кихането е знак от бъбреците, че трябва да се наметнем или преместим, ето и моята вяра в математиката, че определено натрупване, ще предизвика промяна.
Вярвах сляпо на родителите си, позволих си да изкажа желанието си, че искам да съм агроном, но нямах сили и ме пратиха в механото.
Изтърпях, взех си паспорта и се изнесох.
Вярвах на лекарите, но ме съветваха, че ще сме без деца, огледах се, потърсих, намерих и сега съм дядо с 4 внуци.
Запомних си уроците и наблюдавах дъщерите, разговарях с тях, но слушах внимателно, сега са работещи, защото е тяхното можене.
Доброволно се оттеглих на село, защото повярвах на древните-"...под голямо дърво, няма да расте млада фиданка...".
Кои са моите учители?
Математиците - Конфуций и Питагор.
Градинар съм, често ме посещават хора, които вярват в различни имена.
Задавам им един въпрос-"...вярваш ли на човека в огледалото?", ако отговорът е "Да", пускам ги в градината.
Това е тайната от древните, че масите се владеят, когато им забраниш да вярват на образа в огледалото.
Приятни почивни дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
5. zarenkow - Човек се създава в общество, но това ...
14.07.2013 09:53
Човек се създава в общество, но това не става доброволно. Човешката природа се бунтува силно срещу реда в обществото, този ред не е естественият за човека. Като малък пример е естественото любопитството на децата и предупрежденията на родителите. Поради невъзможността все още децата да разберат опасностите и вроденото любопитство, възрастните им обясняват с измислени приказки достигащи до тях правилното поведение и възможни последици. Същото е и в църквата. Голямата част от хората не са в състояние да се преборят с егоцентризма си и егоизма си и за тях са предвидени методи и ритуали. Ритуала е форма на общуване и памет. Във времена , когато мнозинството са били неграмотни, човешки достижения с голяма стойност са запаметени и кодирани в ритуали. Не съм съгласен с написаното и бих сложил минус, но от друга страна уважавам личната позиция и стремежа към обяснение на Света далече повече от несъгласието ми, така че адмирации и от мен. Поздрави.
цитирай
6. padreantonii - отговор на zarenkow
14.07.2013 18:20
Мога да се съглася че ритуалите са форма на памет , но в целия текст се набляга да идеята какво носи цялата тази памет . От този малък откъс не може да се усети всичко , поради спецификата на книгата Матрицата 5 . Прочел съм я и затова ще ви кажа накратко - информацията за която дискутираме е с подчертано негативен характер , държаща в плен на откровени догми за подчинение и контрол . Ако ви е станало интересно за повече - намерете цялата книга , има я в електронен вариант !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1267939
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930