Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 08:14 - Самопрограмиране (Self-imprint) - поредица
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 5649 Коментари: 4 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Природата на едно съзнание живеещо в общество като нашето, се състои в стремежа му да се самоопределя по някакъв начин. Да бъде нещо, постоянно да бъде активно. Повлияно от външния свят, то иска да е нещо друго, нещо от шарената сергия на реалността. Обогатено от идеи, то иска да ги пресъздаде на ниво съзнание чрез себе си – съвсем естествен за Играта процес. Това става както съзнателно, така и (както е много популярно да се казва) подсъзнателно.

За да разберем този процес и същината на темата като цяло, трябва да разберем какво представлява мисловният модел и неговите механизми. Повтарял съм това словосъчетание много пъти из моите материали, но едва ли някой си дава сметка от какво значение е това понятие.

Нека променим това.

 

 

Мисловният модел

Грубо казано, всичко във физическата реалност е символична репрезентация на мисловните модели, които енергийните същества със съзнание проектират. Мисловните модели, в мащаба, в който ги преживяваме ние в момента (защото „мисловните модели“ на Източника, например, са от по-висок ред), са „пакети“ от „нагласи“, отношение и очаквания към плоскостта на която оперираме СЕГА и които я оформят и най-общо казано – й придават „твърдост“ и „реалност“ по начин, по който тялото може да ги преживее. Мисловните модели не са мисъл-форми, последните се генерират от мисловните модели. Т.е. мисловният модел е по-широкото понятие, мисъл-формата – по-тясното.

Всяко едно съзнание генерира мисловни модели, без значение в коя реалност се намира (физическа или нефизическа). Във физическата платформа, мисловните модели на едно съзнание генерират поле, което може да бъде „измерено“ чрез електроенцефалограма (ЕЕГ). Казваме, че ако човек няма мозъчна активност, той е мъртъв и наричаме това „мозъчна смърт“. Тялото би могло да се поддържа живо с машини, но ако съзнанието вече не го обитава – не може да бъде измерено ЕЕГ.

 

image

 

Защо съзнанието може да бъде засечено чрез ЕЕГ?

Защото то е електромагнитно по природа (отново грубо казано) или по-скоро нашите уреди могат да засичат електромагнитния му компонент. Когато едно съзнание навлиза във физическата реалност то привлича атомни структури. Завихряйки се, те създават нуклеотидни бази (които са 4), а те създават ДНК, което е и шаблона на вашето тяло. Ето защо казваме, че това, което мислим, е това, което сме. Вие създавате своето тяло чрез мисловните модели стоящи зад него. То отразява всичко, което мислите. Така че вашето ДНК не просто е огледало на вашия мисловен модел, то е неговия краен резултат. ДНК представлява сгъстени мисловни модели до ниво, в което те се манифестират като материя в лицето на вашата генетика. Може би сега разбирате, защо мисловният модел е толкова важен.

 

Когато се раждате, вашето ДНК е стриктно линейно. Това означава, че то е съвкупност от всичко, което вашите физически предци са били някога. Висшият Аз на дадена индивидуална душа открива възможно най-подходящите родители, които да му дадат условия за максималното изразяване на потенциала на тази душа. Това буквално означава търсене на най-благоприятните мисловни модели за личността, която ще се инкарнира тепърва в тяло. Т.е. индивидуалната душа ще се инкарнира единствено в тяло, което може да поддържа енергийно мисловните й модели. Това тяло е специфичнопригодено за тази индивидуална душа и веднъж когато това е решено на ниво Висш Аз между родителите и тяхното бъдещо дете (в 3D-план), никоя друга душа не може да влезе в тяло, което вече е приготвено за друга такава. Това е валидно до самата смърт на физическото тяло. Това означава, че всички ню ейджърски истории за т. нар. „walk-in“-същности, които навлизат доброволно в чуждо тяло, чиято душа отлита – са дезинформация. Съжалявам, че разбивам илюзиите за „любов и светлина“ на много хора, но walk-in-ите най-често са програмирани хора, които превключват от една самоличност в друга и другите вярват, че в тялото е навлязла друга душа, различна от оригиналната за това тяло. Дадено ДНК, може да поддържа само един-единствен мисловен модел и той е първоначалния на душата навлязла в тялото на бебето при първото проплакване. Това автоматично означава, че рекламната кампания, с която католическата църква се опитва да вдигне рейтинга си в последните години чрез Холивуд (говоря за екзорсизма), също не е това явление, за което се опитват да го изкарат. Подобно навлизане на чужда същност в дадено тяло, към което тя не принадлежи, може да е много кратко, временно явление. Чуждо съзнание просто би било несъвместимо в дългосрочен план с енергийния шаблон на дадено тяло. Енергетиката на тялото ще отхвърли неприлежащото съзнание натрапник сравнително бързо (в случая с клонингите, в които има истинска „душа“, нещата стоят по малко по-различен начин на който няма да се спирам в момента). Ето защо, когато човек става приемник на чужд орган, тялото му или го отхвърля или неизменно е повлиян от енергетиката на бившия носител на въпросното сърце (примерно). Чували сте хиляди такива истории – за хора, които започват да имат „спомени“ от живота на донора, или директно започват да приемат някои негови емоционални черти или усещания. Вече знаете защо. Единствената причина поради която такива трансплантации са успешни, е защото по-голямото поглъща по-малкото и второто се приспособява към първото. Но когато се опитвате да завземете цяло тяло – тогава вече ще се сблъскате със стена.

 

Запомнете, индивидуалните души навлизат в тела, които могат да поддържат техния мисловен модел. Вие сте тези, които избирате родители, които могат да осигурят правилната енергетика и подредба на нуклеотидните бази, което по-късно да се превърне в носителя на мисловния модел, койтовие имате. Родителите осигуряват правилните генетични възможности. Ето защо, когато говорим за генетичните родословни линии на илюминати, винаги говорим за кръвосмешение. Защото по високите етажи на елита се раждат отново и отново едни и същи духовни индивидуалности (обикновено на извънземни) в различни тела. За да бъде това възможно, е нужно да осигурявате стабилни условия на ниво ДНК без отклонения. Ето защо тези „хора“ могат да правят секс с когото си пожелаят, но когато дойде момента да оставят потомство, те го правят с човек, който е от тяхната генетична линия. Това ще създаде условия същата индивидуалност да влезе в новото тяло-приемник. Ако гена е различен – тялото просто ще отхвърли индивидуалността. Това е причината поради която тези фамилии са вманиачени по чистотата на техния ген. От това буквално зависи тяхното оцеляване и типа игри, които те играят на земната платформа.

 

По подобен начин, при нас, нормалните хора, понякога виждаме как родителите осиновяват дете, защото по някаква причина те не могат да подплатят нещата на ниво генетика, но могат да осигурят подходящия мисловен модел на ниво отношение родител-дете.

 

И така. Душата вече е в тялото. Какво следва?

Вашите преживявания ще изменят вашия мисловен модел, а това ще окаже ефект върху ДНК-то ви. Вие ще предадете генетично тези промени на вашите деца, ако имате такива. В едно далечно бъдеще, може би 5000 човека, ще имат вашето ДНК. Навярно около 10 от тях, ще имат спомен за вашия жизнен цикъл. Значи ли това, че те са били „вас“, което да доказва линейното прераждане? Не.

Предполагам сте чували за хората, които твърдят, че са „били“ някой известен човек. Много от тях дори могат да проследят назад родословното си дърво до този човек. На практика, те носят същите гени. Дали те си спомнят свое истинско въплъщение, или просто отключват генетична памет?

Нека направим разграничение.


Съществува памет на мисловния модел.

Съществува и т. нар. „клетъчна памет“.

Имаме и трети вид, който можем да наречем ДНК-памет (именувана още генетична или химична).


Има разлика между тези три неща, която хората не правят, като смесват всичко в едно, което води до много грешни фиксации. Понякога те могат да бъдат едно и също нещо, но най-често те не са.


Какво наричаме памет на мисловния модел? Това е памет, която се съхранява на ниво индивидуалност и Висш Аз. Това е нещо, което вашата личност и духовна есенция наистина е преживяла. Това е нещо, което помните чрез лично преживяване. Това наистина сте вие.


ДНК-паметта е наследствена. Тя е химично и генетично кодирана във всеки един от нас. Като нечии наследници, вие можете да отключите тази генетика и да имате усещането, че сте преживели някакви неща, които обаче, вие, като индивидуалност – не сте. Това са спомени, които могат да ви покажат произхода на вашата генетика.


Клетъчната памет се активира локално и е изцяло свързана с тялото ви. Нашите клетки са като компютърни чипове (с тази разлика, че могат да поемат много повече информация от компютърен чип). Всяка една клетка има памет. Ще дам по-образен пример, за да бъда разбран от всички.

 

Като дете родителите ви са ви били по гърба с пръчка. С годините вие потискате този спомен у вас, защото е неприятен, свързан с насилие и е болезнено да се връщате към това. Като възрастен, ако някой ви удари, или дори потупа по гърба, тази част от тялото ще си спомни. Паметта на тази част от тялото прави моментална връзка с генералния мисловен модел и съзнанието като цяло, спомена за случката се отключва и от вас може да последва невероятна агресия или противоположната реакция – страх и себезатваряне.

 

Вашият мозък не е единствения ви орган, който е носител на памет. Различните части на тялото помнят какво им се е случвало, както и да звучи това на много хора. Някой ще каже, че клетките постоянно умират, а на всеки 7 години, тялото ни е изцяло обновено. Разбира се че е така, но при деленето, умиращата клетка предава своята информация на новородената такава. Нито един килобайт не се губи. Нови клетки – стари програми. Поне докато те не бъдат пренаписани.

 

И така. Това са 3 различни неща. Сега... какво може да се случи, чисто теоретично...

Ще използвам пример с линейно прераждане, защото на хората им е трудно да разбират едновременността на процеса.

Има шанс, вашият Висш Аз да избере инкарнация в това, което от настоящата позиция в момента бихте нарекли „свое далечно бъдеще“. По дадено стечение на обстоятелствата, Висшият ви Аз може да избере инкарнация в тяло на директен ваш наследник след 1000 г. В този случай, вие ще имате и трите вида гореописана памет и ще притежавате потенциала да отключите спомените на всички ваши наследници. Всичко това ще бъдете „вие“ по различен начин.


След като вече имаме по-добра представа за генералното значение на мисловния модел, нека се опитаме да разграничим по-добре и самия imprint и само-imprint-ването като процеси и да видим каква е разликата между двете.

 

За да вникнем в това, първо трябва да придобием по-голямо разбиране за програмирането и връзката му с ДНК.


http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/459-self-imprint.html




Гласувай:
43



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zarenkow - Имам желание да разбера какво точно се казва,
14.07.2013 10:08
но нямам възможност. :))) Добре би било автора да обясни какво е мислене преди да говори за мисловни модели, защото така остава някаква неяснота. Все пак не е много коректно да се отговори с " Ама ти не знаеш ли ? ". Разбира се добре ще и много важно е да се каже и какво е логика, защото очевидно е, че има връзка с мисленето. При така дефиниран базис вече би могло и да се продължи с мисловни модели и т.н. Не е заяждане това. От дефинирането на основни понятия зависи посоката и тълкуването на всичко казано, а това може да е съвсем превратно и разнопосочно. Поздрави.
цитирай
2. padreantonii - отговор на zarenkow
14.07.2013 18:24
В системата е вкоренена една програма, което е пусната в подсъзнанието на човешкия индивид, при нея гласи кредото, че всичко най-добро и необходимо съществува вече на пазара, светът е създаден, за да се конкурира а не взаимотолерира, при това с Любов.. Да, но Законът на Любовта е вече в сила и всичко, което му противоречи е обречено на саморазпад. Много от паразитните шаблони са плод на трето измерение, което по своята същност е плътна груба материя и отъждествяването на човека само с това проявление на битието би го държало единствено в оковите на собствената му плът, от където идва неразбирането и осланянето на готовата пазарна продукция на "белите бонбонки".
цитирай
3. diadokolio - Много полезно!
15.07.2013 08:42
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за прекрасната насока- мислене!
Навярно Ви досаждам, но следя и чакам всеки Ваш материал?
Нямам пари и богатства, но търпение и постоянство в търсенето.
Преживях болестите и порастването на дъщерите, оттеглих се през 1997г. в чиста среда, но не много далече(10 км.), за да пазя техния корен.
Практик съм и търся ползата, а детайлите в обяснението ги прескачах.
Ефира е пълен с излъчвания, дъщерите ми са с моята честота, това означава ли, че моето мислене, ще е техният пазител?
Да!
Трудни са директните разговори, защото е нормална съпротивата на растящия, но мога да се концентрирам и излъчвам.
Бавно и внимателно обикалях двора, докато намеря подходящото място. Изградих си кресло от дърво и камък.
Внимавам с храненето и натоварването, за да няма разсейващи енергията влияния.
Да, звучи фантастично, но моето мислене ги подпомага, дори и в желанието им, какви да са децата им.
Пристрастен съм към математиката и си записвах циклите, като дни и месеци, за да проверя моите мисли и тяхното възприемане.
Продължавам да се ровя в детските приказки, митовете, легендите и преданията.
Навсякъде се прокрадва- "Мислите ми са с теб".
Не, не се ровя и търся гениален предходник, задоволявам се с баща, дядовци и прадядовци, чиито имена зная и призовавам, за да ме съветват и подкрепят.
Каква е целта ми?
Основната ми надежда е, че поддържам корена от миналото към бъдещето.
Това го наблюдавам в градината, като запазвам и размножавам стари сортове, които не са хибриди.
Старите сортове са отворени, приспособяват се лесно и помнят климатичните промени, които могат да преодолеят, което ми помага, за да не използвам химия в двора си, а растително подпомагане.
Това пренасям и в мисленето си към внуците.
Проверявам го при срещи с тях, когато им гостувам, а дъщерите са изненадани, че започвам разговор с внуците, който е продължение, а не от срещата в момента.
Вярвам и продължавам да се упражнявам в насочена мисъл.
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
4. zarenkow - Та между другото , ставаше дума за
15.07.2013 14:48
мислене и логика, нещо като определение или дефиниция, за да мога да го приложа за "мисловните модели", че точно там запецнах. В недоумение ме постави този израз. а и ново вече има "закона за любовта" и това не мие ясно, емпирично ли е изведен този закон или е някакво доказателство. Това за вкореняването на програми в подсъзнанието и директно в съзнанието ми е ясно, с това се сблъсквам непрестанно и даже имам добра антивирусна. :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1267937
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930