Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2013 08:13 - Самопрограмиране (Self-imprint) - поредица
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 6114 Коментари: 1 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Self-imprint-ът и как да си го „причиним“? „Позитивни“ аспекти.

Най-популярните методи в последните години свързани със само-imprint-ването са т. нар. „утвърждения“ или „афирмации“. Бих могъл да нарека това по-висока форма на обсъждания по-горе окултизъм, but in the end of the day... it’s still the same retardness.


Както казах и досега, екстернализацията е винаги по-удобния вариант за мисленето характерно за 3D, затова утвържденията работят за толкова хора. На практика утвържденията са изцяло позитивни фрази, които винаги са центрирани в настоящето и говорят за желаната цел като вече постигната. Това е единствената „магия“ в тях и това е причината поради която работят и всъщност така формулирам и цялата проблематика като цяло още от самото начало – „приемам ли се такъв какъвто съм и живея ли в настоящето?“. Няма нищо отвъд това. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи (както винаги разбира се). В това се състои и „магията“ в прочутия най-мощен кристал на Емото „любов и благодарност“. Гарантирам, че правилните му форми не идват от думата „любов“ (която вече съм коментирал като концепция и бъдете сигурни, че ще коментирам и занапред), а от думата „благодарност“, която не е нищо друго, освен начин да кажете „аз съм сега“. Лично за мен, до момента не съм открил по-силна недуална форма от „аз съм сега“. Тя не предполага добро и зло, тя просто казва, че осъзнаваш, разбираш и цениш съществуването и точка. То и нищо друго не се иска от нас бе хора... Не са нужни песни и венци към кришна, не се изисква да чувствате „отче наш“ със сърцето, изисква се просто да разберете концепцията за настоящия момент.

Когато благодариш, ти винаги си в настоящия момент. Ти благодариш сега. Можеш да благодариш на някого за нещо, което той е направил вчера, но ти не му благодариш вчера, не му благодариш утре, благодариш му С-Е-Г-А и това те фиксира в настоящия момент, а настоящият момент еединственият в който живота се СЛУЧВА. Той не се случва утре, не се случва вчера, случва сесега. Подозирам, че това е толкова мощно за тези, които са разбрали силата му, защото то на практика заздравява връзката с Висшия Аз, който изживява past, present and future като „вечно сега“. Точно както Източника преживява себе си. Ето това е смисъла от благодарността. Оставете светло-полярната концепция за благодарността, единството и венците от лайка като цяло. Тя е вписана в по-голямото, което обяснявам в момента. Затова много мистични традиции казват, че всеки един момент трябва да бъде изживян с благодарност към Великия Замисъл. Защото това утвърждава цялата концепция зад този велик замисъл. Да живеете СЕГА и наистина да разбирате вътрешно какво точноозначава това (а не просто да се усмихвате умно с блеснал поглед като на ню ейджърски семинар, вярвайки си че „разбирате“, докато сте в енергетиката на цялата група) е милиарди пъти по-силно от това да напишете думата „любов“ на 108 различни езика по тялото си и да хвърляте цветчета във въздуха с „възнесените учители“. Защото няма по-голяма любов и благодарност (в истинския им смисъл обаче, а не в популярния) от това да живееш сега. И няма значение какво правиш докато живееш сега, стига да схващаш концепцията. Докато живееш сега, можеш да колиш кокошка, можеш и да събираш пари за деца болни от детски паралич, можеш да биеш чекии – НЯМА разлика. Ти си центриран в настоящето. Ти имаш дзен. Оттук идва и прочутото дзен-мондо:


Монахът попитал:

- Какво е дзен?

Рошито отговорил:

- Да цепиш дърва, да носиш вода.

 

Дзен е във всеки един момент, стига този момент да е сега. Дзен не се генерира от самосебе си като на поточна линия, ако седнете в определена позиция и си запалите пръчица, която да активира 6-та чакра. Това е ниво на възприятие, в него няма никаква мистика, то е безкрайно обикновено и просто и винаги е в настоящия момент, защото да живееш в друг момент, освен в настоящия, говори за липса на пряко разбиране. Живеейки сега, всеки момент е „специален“. Няма дзен-моменти и не-дзен-моменти.

 

Тогава няма и нужда от self-imprint.

За тези, които очевидно са далеч от горната концепция обаче, има многобройни книги за това как точно трябва да медитирате и с кой ангел, на кой портал трябва да се срещнете :)

Утвържденията са работещ метод. Както казах, те винаги трябва да са положителни формулирани (в тях не трябва да има „не“ – все пак това си е light sider-ски прийом); винаги трябва да са в настоящия момент (на български просто спрягаме глагола в настояще време, но на английски винаги ще срещнете налична думата „now“ във формулата); и винаги трябва да говорят за „целта“ като за нещо вече постигнато, защото така няма да се отдалечите от нея, а ще я закотвите към настоящето си (theoretically, ха-ха, но новобранците да му мислят :Р).

 

Нека отворя малка скоба (трябва да сте разбрали досега, че най-интересното винаги е в скобите или в бележките под линия, ако говорим за книга :Р). Утвърждения може да ползва човек, който вече е локализирал своя проблематичен мисловен модел и иска да го разбие. Именно това е функцията на самото утвърждение. Това е отново външен начин да разбиете вътрешно убеждение. Не осъждам методът отвън-навътре, той работи за много хора и всеки трябва да намери своя собствен подход.

Няма да имате ефект, ползвайки утвърждения ако не сте разбрали какъв е истинския ви проблем (макар за мен да си остава загадка защо бих използвал утвърждения ако съм стигнал до корена на нещата, вместо да го отсека, but may be it’s just me…). Самият факт, че вече търсите начин, с койтосами да се справите с проблема е крачка напред в правилната посока и говори, че имате капацитет да разбиете проблемния мисловен модел.

Фактът, че ДНК е компресирана материя изградена от мисловни модели, може да ви подскаже, че с утвържденията е възможно да се работи директно на ДНК-равнище (с уговорки – хаха). Най-добре е вие сами да създавате своите утвърждения. Ако сте инвалид 3-та степен на ниво въображение обаче, можете да ползвате клипчета за бавноразвиващи се като това:


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xx5Z2l2o514

 

Но вярвам, че ще се справите. Все пак четете този сайт от години :Р


Утвържденията трябва да бъдат максимално кратки и ясни. Като cue-то в RV (за тези, които разбират аналогията). Ето няколко примера:

 

Обичам и приемам себе си безрезервно. (за ниска самооценка)

Аз създавам своя живот. (ако позволявате друг да го контролира)

Ентусиазиран съм за живота и съм пълен с енергия. (за отпадналост)

Усвоявам всички нови преживявания спокойно и радостно. (проблеми с храносмилането)

 

И т.н., и т.н... Очевидно трябва да знаете кой проблем на какъв мисловен модел отговаря, за да формулирате правилно своите утвърждения. Затова казах, че трябва да сте наясно какъв е истинскиятпроблем. Обърнете внимание, че под „проблем“ нямам предвид „симптом“. Симптомът може да е физически, емоционален или психически. Проблемът обаче винаги трябва да бъде търсен на ниво мисловен модел.

Никой не е казал, че след като ползвате тези утвърждения вие ще имате безопасен мисловен модел. Казвам обаче, че така ще започнете да градите такъв. Най-често самосаботажа е на вътрешно ниво и човек подсъзнателно вярва именно в обратното на това с което се self-imprint-ва.

Повтарям, че с утвържденията ние ползваме външния свят като booster на желания mind set, докато не стигнем до момента, в който той бъде интегриран и разбие старите болестотворни модели.

 

 

Ето няколко други окултни трикчета за позитивно само-imprint-ване, които са си лично мое изобретение и които са работили за мен в миналото с променлив успех. Сигурен съм, че всеки може да зацепи сам принципа и да измисли свои варианти, защото това е наистина много лесно. Трябва да си човек без всякакво въображение, за да не можеш да направиш вариации на едно и също нещо.


Всеки влиза в електронната си поща по няколко пъти на ден. В един момент ми хрумна, че ако паролата на кутията ми е нещо хубаво и позитивно (а не безсмислица като „fdsfjkds138“, която да е „по-трудна за разбиване“ да кажем) – така всеки път ще се само-imprint-вам с нещо приятно, което смятам за ценност. Това е хитро, защото го правим несъзнателно всеки ден по няколко пъти – глупаво ще е да не се възползваме от случая. Затова сега нека всички сменят паролата си на „money“, за да мога да вляза и да прочета кореспонденцията ви – мухахахаха! :D


Друга добра идея е сутрин да се будите с мелодия която харесвате. Още по-добре ще е да запишете собствения си глас, с някакво положително послание към вас самите, което да ви буди като утвърждение. Ако аз имах GSM, щях да запиша нещо от рода на: „Ставай красавецо, очаква те страхотен ден!“. Много хора ще се засмеят тук, защото не съм красив, но аз съм! Ето точно за тези мисловни модели става въпрос – ниска себеоценка, обществени (вместо лични) представи за това какво е красота и какво не е и т.н. Трябва да работите именно върху тези неща. И ако това означава да се будите със собствения си глас казвайки неистина (аз наистина съм грозен :Р) – то точно това трябва да направите!

 

Храната с която се храните. Благодарете за нея. Това ще ви центрира в сега-то. Самият процес на хранене е процес на заземяване. Отделно от това има силно заземяващи храни (като чесъна и лютивото). Яжте бавно и се наслаждавайте на процеса (от известно време се опитвам да го правя и има невероятен ефект за мен). Присъствайте в процеса, разбирайте какво се случва, не мислете за друго и не бъдете някъде другаде, просто се хранете и толкова (макар да осъзнавам, че това си остава просто написан текст, защото когато в миналото съм се опитвал да правя подобни неща, те нямаха ефект върху мен; истина е, че трябва определено ниво на съзнание, за да можете да започнете да преживявате тези процеси, а не да четете за тях).

Преди да започнете да се храните наситете своята храна с виолетова светлина. Някой ще попита защо не златно, след като то е с по-висока вибрация? Защото в случая говорим за нещо физическо, а когато говорим за нещо физическо (особено за нещо, което поглъщате), трябва да работим с най-високия спектър светлина естествена за тялото. За нашите тела това е виолетовия цвят (не лилавия!). Златният цвят не е естествен цвят за енергетиката на тялото (освен ако вече не сте формирали златния еликсир в тялото си, но тогава едва ли щяхте да четете този сайт и щяхте да левитирате някъде из планината Удан). Това е цвят, който не принадлежи към физическата реалност. Няма да се отплесвам сега в това.


Друг хитър метод, който съм практикувал с успех в миналото (макар сега да ми е смешно като си мисля за това), е когато имате проблем с някой от вътрешните органи да си купите бонбони с прилежащия енергиен цвят на самия орган (тук вече зависи дали работите със западна или с китайска система) и с всяко смукване да си представяте как органа се насища с жизнена енергия, което да го излекува. Съзнанието понякога има нужда от много малко, има нужда да повярва в някаква залъгалка, за да впрегне собствената си енергия чрез външен филтър и да ви излекува.

 

Друг метод който съм ползвал, е когато пия вода от градска чешма да слагам въображаем енергиен виолетов диск някъде на половината от нивото на струята, за да може водата да се пречиства преди да стига до устата ми (виолетовото убива всички бактерии). Това imprint-ва и водата като цяло и вдига енергийния й регистър, което се превръща във форма на self-imprint.

Дисковете с различни цветове можете да ползвате и когато сте болни. Например, преди, когато ме болеше гърло, заставах с лице към слънцето и формирах диск с небесносиня енергия. Поставях го в пространството така, че лъчите на слънцето да минават през него, след което да се оцветяват от енергетиката на диска (който е в цвета на 5-та чакра) и така, те да лекуват гърлото ми с естествените за него енергийни цветове, огрявайки го. Разбирате идеята. Като да светнете с фенерче на бялата стена през пластмасово шише от „Sprite“. Светлината, която ще видите на стената е зелена. Правим същото, но използваме естествените лъчи на слънцето, за да лекуваме гърлото (в случая). Работеше всеки път за мен.

 

Можете да се възползвате от особеностите на различните сезони. Например, зимно време, докато вали сняг, можете да заставате под снега и да си представяте как всяка една снежинка, която пада върху вас ви носи благоденствие и изобилие, които се попиват във вас и ви изпълват.

И въобще – няма граници за това, което можете да модифицирате от външната реалност, за да се подпечатате с желаните програми.

 

Както казах обаче, на даден етап си давате сметка, че това са игри на ума, но доста често това е единственото, което може да мобилизира силите на някои хора, които така или иначе ще останат слепи за по-високите истини и искат да си играят на езотерика. That’s fine with me.

 

 

За финал, ето и един интересен експеримент в духа на целия материал, свързан с пари (обикновено споменаването на тази дума повдига вниманието на читателя тройно :Р). Това не е мой метод, но е модифициран от мен за целите на тази статия, защото в оригинала имаше доста полярен bullfuck.

И така.


На един лист напишете следното изречение:


Искам винаги да имам толкова пари, колкото са необходими, за да науча всичко, което е от значение за жизнения ми път в настоящия момент. В замяна на това, ще бъда много щастлив да дам своя уникален принос към израстването на моя Висш Аз и ще приемам с уважение, благодарност и любов приноса на другите хора. Нека моето и само моето вътрешно същество да ми помогне в осъществяването на обещанието ми.


Сега вземете един железен лев или банкнота с размер по ваша интуиция и го/я завийте в листа, на който току-що написахте горното обещание (написаното трябва да остане от вътрешна страна). След като приключите с процедурата, трябва да имате малко бяло ненадписано пакетче. Напишете от двете му страни „парите са съзидателна енергия в действие“ и издишайте върху листа няколко пъти, за да свържете енергията си с неговата. След това го сложете в малка чантичка и го носете на врата си или го слагайте под възглавницата си нощем.


Много скоро ще разберете плюсовете и минусите на подобни техники. Бъдете сигурни, че е забавно да се наблюдава ако действате с не-привързаност :) Който не може да постигне това ще има проблеми :)


Подпечатвайте енергетиката си както намерите за добре, с каквото намерите за добре :))


image

Хаха, на „Very good“ има ябълка :)) Драмата на живота :Р

 

 

Помнете обаче, че преди това трябва да изкорените всички неблаготворни мисловни модели. Иначе ще почнете да се лепите с какво ли не отгоре и ще стане небивала каша. Като кифла с 20GB грим по лицето, пласт над пласт... Еми не е красиво...

 

 

Заключение

Някога чудили ли сте се как всички събития от жизнения ви път ви формират като личност и се сливат в една обща права, която наричаме свой живот? Много рядко живота ни се стича по начина по който сме го планували. Едва ли като дете сте искали да станете наркодилър, да влезете в затвора, да имате 3 неуспешни брака и т.н... Много хора никога не биха се забавлявали съзнателно с подобни перспективи пред тях, но въпреки това обстоятелствата ни насочват към преживявания, които никога не бихме избрали съзнателно за себе си. Защо това се случва?

 

Изглежда в даден момент животът взима контрол над нас вместо ние да взимаме контрол над живота. Тогава единственият ви шанс е да направите всичко по силите си, за да оцелеете. Въпреки това си задавате въпроса „как се стигна дотук?“ и започвате да мислите как да излезете от дупката.

 

Като никога, този път няма да завършва с обобщаващи мъдрости, а ще финализирам с още едно упражнение.

 

Най-доброто, което можете да направите е да започнете да откривате моделите в живота си и да си водите записки за това. Намерете си една тетрадка, която да харесвате. Нека по корицата няма дразнещи картинки, мотиви или каквото и да е било, което би ви карало да се чувствате зле. Създайте една спокойна атмосфера, където можете да останете известно време сами със себе си необезпокоявани. Сами означава сами. Без значение колко ви обича гаджето ви или колко ви хармонизира кучето ви.

Сега напишете 5-6 думи, които да описват вашия живот или чувствата ви към самия вас. Сега изберете една дума от този списък. Запишете я отделно. Дайте си няколко момента в които да се балансирате и центрирате. Представете си тази дума в пространството пред вас и я поставете в центъра на главата си, където се намира епифизната жлеза (или както е популярно в езотериката – 6-та чакра, която не е в центъра на челото). Ще започнат да изскачат образи свързани с тази дума. Без значение колко абсурдни са, започнете да ги записвате. Не се натоварвайте да пишете цели изречения ако те не идват сами... Тук няма правила. Ако ви идва да рисувате – рисувайте... Оставете на съзнанието си да каже това, което има да каже. Оставете всичко да се излее от вас върху хартията. Не анализирайте и не се опитвайте да разберете с лявото полукълбо какво означава всичко, което току-що изписахте, просто оставете потока да тече...

Всеки ден избирайте различна дума, най-много две и правете същото упражнение без последващ анализ. След няколко дни просто прочетете мислите, които сте записали, усетете как се чувствате, после си вземете 1-2 дни почивка.

Започнете отново използвайки същите думи от първоначалния ви списък.

След 3-4 седмици водене на записки върху едни и същи думи, ще откриете, че започвате да потъвате във все по-дълбоки пластове, връщайки се дори към някои детски спомени. Продължавайте с упражнението със същите думи. Следвайте думите дълбоко в себе си. Продължавайте да четете всичко, което сте написали дотук.


Предполага се, че ако сте наистина съвестни в това, което правите, в даден момент ще започнете да виждате оформянето на дадени модели. Ще видите къде в живота ви същия проблем се повтаря отново и отново; ще си спомните в кой точно момент от вашето детство е започнало всичко това; защо задържате тези мисловни модели, които не работят във ваш интерес към днешна дата.

Ще се удивите колко надълбоко могат да ви отведат няколко думи. Позволете си да се фокусирате, като по този начин свържете отделните парченца от пъзела през годините, което да позволи на моделите да изплуват. Ще започнете да разпознавате взаимовръзката между събитията в живота ви по начин, който преди е оставал скрит за вас.

Веднъж щом идентифицирате своите модели, вие започвате да придобивате осъзнатост. Именно тази осъзнатост ще ви позволи да промените тези модели, като по този начин промените курса на целия си живот. Лесно е да се винят външните обстоятелства за нещата, които са ви са се случили, но в основата винаги стои един и същ фундамент – степента на силата и устойчивостта на вашия собствен мисловен модел са тези, които привличат въпросните преживявания в живота ви.

Променете мисловния си модел, променете вътрешната си реалност, което да измени външната ви такава.

Започнете да подреждате пъзела още от днес!

http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/459-self-imprint.html



Гласувай:
32



1. diven - Защо?
01.08.2013 23:00
Защо бягаме ат цепенето на дърва... тоест сега и си създаваме друго сега!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1263638
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031