Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2015 20:37 - Конфликти на Средно-Напредналите нива
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 4048 Коментари: 0 Гласове:
55


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Може би най-големите конфликти между тялото и духа се преживяват по време на средно-Напредналите нива на напредък. Желанието на духа да скъса повече и по-значими вериги от преживявания се сблъсква с ДНК командите в тялото, които ти диктуват да се подчиняваш на Играта. Когато определени вериги от преживявания бъдат застрашени, всичко това започва да става на висока скорост.

При слабо-Напредналите нива се чувства неудобство по отношение на религиите, но веригите от преживявания, които имат нещо общо с това, са в състояние да се адаптират към не-традиционните религии – вика, ню ейдж вярванията, възторг от извънземните или обожествяване на науката. Причината е, че все още съществува стремеж да отдаваш силата си на някое и друго външно божество.

По време на по-късните етапи от средно-Напредналите нива, духът започва да осъзнава, че има нещо не наред с всички религии, независимо дали са организирани или не. Така започва конфликтът между тялото и духа по този въпрос. Духът ще победи, но това е груб процес на съзряване. Накрая успехът на духа ще изведе инкарнацията до много-Напредналите нива.

Съществуват множество инкарнационни вериги, които се превръщат в досадни и ограничаващи за инкарнацията в средно-Напредналите нива. Едно от тези области е религията. Други пък включват, но не се свеждат до сексуалността, семейството/размножаването, изискванията на обществото, прилепчивостта към полярностите и други ситуации, където отдаваш силата си.

Стремежът да възвърнеш силата си започва в по-късните етапи от средно-Напредналите нива, когато неудобството от веригите от преживявания се превръща в действия с цел да ги скъсаш. По време на Много Напредналите нива това набира скорост и приключва в Събудената Финална Инкарнация.

Много критични ситуации и разклонения по пътя ви възникват докато избирате преживявания, а ТРЯБВА да избирате такива. Не можете да имате нещата и по двата начина. Появяват се гладък и каменист път. Това дали избирате гладкия или каменистия от тях определя скоростта на вашия Напредък. Можете да изберете да не действате, да спрете (гладкия път), или да се конфронтирате с препятствията (каменистия път). Всеки път има свой собствен набор от последици, но изборът на посока е само ваш.

Ключът е да вярвате в своя Висш Аз, а не в своите приятели, семейство, правителство или общество. Всички те са агенти НА Играта, когато се опитват да ви дръпнат назад. Съобразявай се - Прави каквото казваме. Това е мантрата на Играта. За да се освободите и завършите Играта, трябва да рискувате да бъдете дръзки и самотни, защото само ако сте дръзки можете да скъсате своите вериги от преживявания.


Вал Валериан

 





Гласувай:
56



Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1263464
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031