Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2012 09:29 - Окултните корени на св. валентин
Автор: padreantonii Категория: История   
Прочетен: 5241 Коментари: 5 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Св. валентин е „празник“, който доказва, доколко човешките същества са се изоставили в името социалната стихия и конформизъм, а отказа за извършване на мозъчна дейност е издигната в подсъзнателен култ. Винаги ме е изумявало как може просто да се следва нещо без то да бъде проучено и разбрано и именно затова ще се опитам да хвърля светлина върху тайната история на събитието 14 февруари...
Основна постановка, предистория и произход
Който иска да разбере нещата правилно и да разбере истинските модели стоящи зад нещата, трябва да осъзнае, че празниците, събитията, символите, думите, действията и ритуалите в нашето общество имат коренно различно значение за илюминати и за широката публика. Няма и как да е иначе, ако искаш да запазиш контрол – истинските ти намерения трябва да са само загатнати и подсказани, но не показани. Например, ако си сатанист (какъвто е характера на спряганите тайни общества) и едновременно президент на САЩ, няма да излезеш по CNN и да обявиш публично вярванията си, защото ще загубиш контрола си поради обществено неодобрение. Напротив – ще се престориш на добър християнин, за да не събудиш подозрения и по този начин, необезпокояван ще работиш в посоката, която наистина искаш.
а изненада на много от вас, св. валентин не е невинен социален празник, на който се прегръщаме, подаряваме си цветя и бонбонки наблюдавайки гълъби, които размахват романтично крилца на забавен кадър на фона на песен на Енрике Иглесиас.
14 февруари е езически фестивал, който (е) окуражава(л) физическата похот и нямам предвид просто петинг ;) Празнува се точно 13 дни след Имболк (1-2 февруари), който пък представлява първия ден от вещерската пролет (по езически образец). Имболк е един от 8-те пъти в годината, в които илюминати задължително правят ритуали включващи човешки жертвоприношения (жертви се правят и на други дати, но има 8, които са задължителни и Имболк е един от тях). Те започват след здрач. Прави се угощение, което продължава с часове. Често участниците са облечени в различни костюми. Това трябва да са римски тоги, викторианско официално облекло, египетски наметала или дори средновековни доспехи (костюмът зависи от празника и от произхода на обредната дата). След това започват и съответните ритуални дейности, които както знаете са извратени и няма да описвам сега. Тези събития се случват на всяко пролетно и есенно равноденствие, зимното и лятно слънцестоене, нощта преди хелоуин, коледа (което е римското празненство в чест на Сатурн), Нова година, свети валентин, 15-ти март, всеки петък 13-ти в календарната година и денят на Гай Фоукс (5-ти ноември, което и сюжет на филма „V for Vendetta“). Както казах, тези дни имат изцяло различни значения за илюминати и за широката публика.
Точно 13 дни след Имболк, е т.нар. „св. валентин“, като по този начин в събитието се отпечатва енергията на числото 13, което според някои от степените в масонството е числото на луцифер и неговия бунт (докато всъщност става дума за извънземни събития и основания – нещо, което не се знае от всички масони).
14 февруари има в основата си римските празници наречени Луперкалии, посветени първоначално на покровителя на вълците Лупрек (Империята Сириус в действие) и чествали плодовитостта. Честванията (които протичали между 14-ти и 15-ти) включвали почитането и на богинята на плодовитостта и сексуалните тайни Венера. Според римската митология тя имала син наречен Купидон, на когото дала силите да предизвиква и разваля любов. Всъщност, 14 февруари бил ден, специално избран за „секс-лотарии“ в езическия Рим. Момичетата записвали имената си на късче хартия и ги пускали в кутия, а момчетата си избирали име на сляпо. Момичето, чието име било изтеглено, ставало сексуален партньор на избралия я, по време на празниците. Последните протичали с животински жертвоприношения и бичуване. След като се пренася в жертва коза или куче, кожите им се одират и момчето и момичето ги слагали върху голите си тела. След това момчето подгонвало момичето през целия град в опит да я хване и бичува (илюминати имат подобен ритуал и до днес). Жените доброволно се оставяли на това, защото според вярванията – носило плодовитост.
Всичко това разбира се има още по-дълбок корен, отиващ в древен Вавилон, където се чествал Нин (наричан в библията Нимрод – прототипа на Лупрек). Той не само построил Вавилон, но бил и един от най-прочутите жреци и черни магьосници, а семейството му се води първата окултна фамилия въобще (поне в записаната история). След смъртта му, жена му Семирамида (да, същата с висящите градини) го въздигнала в статус на слънчев бог. В по-късни култури, той станал известен с името баал, дарителя на живота, богът на огъня, молох и т.н. След като Семирамида родила син (на 25 декември – мда, изненада), тя заявила, че това бил преродения Нимрод. Нарекла го Тамуз и наложила вярването, че това бил обещания син на бога. Семирамида станала медиатора между този „бог“ и народа и обявила, че хората трябва да се молят чрез нея, за да достигнат него. И така, Нимрод се превърнал в бога на слънцето, а Семирамида – небесната кралица – богинята на луната и плодовитостта. Така, вавилонците започнали да почитат троицата – Нимрод, Тамуз (които били едно) и Семирамида. Тамуз се превръща в един от най-ранните прототипи на слънчевия бог умиращ и възкръсващ след 3 дни, най-популярния от които днес е исус.
Нека обобщим и тотално разбулим окултния камуфлаж около св. валентин:

- Купидон, син на Венера, е всъщност Тамуз, син на Семирамида
- Венера е подчинена на Юпитер, който е главното божество – Нимрод, който е слънчевия бог във вавилонските мистерии (РА от перспективата на „Документите Тера“)
- Всички тези „божества“ и техните приключения и начин на живот са чествани на 14 февруари чрез оргии и ритуални действия, които на практика са начина на живот и религия на илюминати днес.

Както виждате – сменят се само имената на боговете в различните култури – не и тяхното значение, не и съпровождащите ги ритуали.

Нека сега обясня защо има разлика между това да обичаш, защото е част от Духа ти (като инкарнация на Висшия ти Аз) и да „обичаш“ в името на нещо (ритуал), което обикновено е външно божество. И защо има разлика между това да го показваш когато го пожелаеш, защото го чувстваш вътрешно и между това да го показваш на определен ден, защото „така е казано“. Първото е пряк резултат от взаимодействието между два Висши Аз-а, а второто е украсено с астрални елементи във външна посока. Защото всички ритуали, празници и периодични чествания се случват главно на астрално ниво. Това са глобални церемонии, които чрез колективни символи, начини на поведение (неща, които се очаква да правите на определен ден) и еднотипно съзнание, създават определена честота, към която нещо може да се прикрепи. Именно това е причината да се използват точно определени цветове, символи и мантри (пожелания) на всеки един празник, които макар и подходящо видоизменени за ползване от съвременното общество – не са се променили от хилядолетия насам. Тези неща не са случайни и са такива, каквито са с цел. Нека поразсъждаваме малко в тази посока, за да може човек освен да вижда – и да разбира.
Символи и ритуали
Тъй като рептилоидното съзнание контролира този свят, цялата мултимедия промотира цветове с нисък вибрационен праг, които са характерни за енергетиката и мисловните модели на самите рептилии. Познавайки тези цветове, можете да разпознавате прожекциите около вас, да разберете къде сте, от какво сте заобиколени и какво се цели като реакция и поведение у вас. Хора с висок процент рептилоидно ДНК имат в своята енергетика и чакри именно тези цветове, защото се доближават до мисловните модели на рептилиите. Между другото, ако можете да виждате енергийно, можете да разпознаете шейпшифтърите, защото те винаги поддържат тези цветове в енергетиката си – а цветовете са резултат от строго специфичния мисловен модел. Тези цветове са с ниска вибрация и точно затова са промотирани толкова усилено по телевизията и в модата. Между другото, ако някога ви се наложи да лекувате рептилия енергийно (не се смейте, неведоми са пътищата на Висшия Аз :Р) трябва да използвате цветовете характерни за тяхната енергетика и чакри, а не тези, които са характерни за нас, хората.
И така, рептилиите обичат много ярко червено (коледа, св. валентин) зелено (нюанса на зеления лимон), ярко оранжево (хелоуин) – това са цветовете (тези, които ще коментирам сега, иначе има и още) на техните ниски чакри, за разлика от светло червено/оранжево при нас и наситено зелено (сърце).
Цвета на сърдечната чакра при хората е нормално, наситено зелено. Когато тази чакра се отвори, развие или когато човек е влюбен искрено, тази чакра става чисто светло розова. Светло розовото е истинския цвят на любовта. Истинският цвят на любовта не е тъмно червеното, както се опитват да ви наложат подсъзнателно чрез розите (червено + зелено) и популярни символ на сърцето. И от какво сме именно залети на св. валентин? Сърца в дълбоко, кърваво червено, което няма нищо общо с любовта. Това ярко червено което виждате навсякъде в момента по магазините (както и на коледа) означава гняв, раздразнение, болка – колкото по-ярко е, толкова повече тези чувства се интегрират. Ако идентифицирате този цвят с любовта (както правят повечето хора) – няма да получите никаква такава; само ще станете по-контролируеми.
Ето какво. Тъмно червеното, освен гореизброените негативи има и един много очевиден смисъл – кръв. Когато подарите плюшено червено сърчице на някой това е символично жертвоприношение – говорих ви за символите по принцип и символите в действията адаптирани към настоящото време. Дори когато не знаете какво правите – то носи своята първоначална вибрация, заради натрупваното с хиляди години подсъзнателно несъзнавано (носите това знание освен на психично и на генетично ниво, защото предците ви са правили същите ритуали). Това важи тройно, особено когато не знаете какво правите – така се прикрепяте директно към честотата на същинския замисъл, без дори да вкарате своя енергиен отпечатък в това намерение (което може да промени енергетиката, но не и символичния замисъл и акт). В миналото (и днес), при жертвоприношение, сърцата били вадени и понякога дори изяждани. Това е магическа форма на контрол над душата (нещо, което може да се прави и с технология). Както казах и по-горе по друг повод – формата на ритуала се променя – не и замисъла и енергетиката зад него. Какво още символизира един такъв подарък? Червеното освен всичко казано е и цвета в енергийната система на човека отговарящ на 1-ва чакра. Нейните характеристики са чисто физически и те са: оцеляване, материално състояние, семейство, заземяване и отчасти секс. Тук вече изкристализира илюминатската формула точно по начина, по който те живеят и мислят: „Давам ти сърцето си като жертвоприношение (на определена възраст, децата в илюминатските фамилии са карани от техните програматори да убият техния най-добър приятел (обикновено от противоположния пол) като част от тяхното посвещение), за да можеш да контролираш душата ми. Любовта ни се свежда до физическо оцеляване и съществувание, в нея ние ще се грижим за чисто материалните неща, ще правим секс и ще създаваме потомство.“ Ето това е първоначалния смисъл на любимите ни сърчица, колкото и фантасмагорично да ви звучи. Това е магическа формула, в която всички участват несъзнателно. Подобни модели могат да бъдат открити в почти всичко в съвременното ни общество. Обещах да спомена и няколко други официални предположения за произхода на сърцето.
Ще завърша секцията за символите и ритуалите с един от основните атрибути на празника – т.нар. „валентинки“ или иначе казано за тези, които сега се раждат – анонимни картички с любовно послание, от които като ученик получих само една (да, колкото и да не ви се вярва имам много тежко детство белязано от екзистенциални провали и свръх-неосъществявания :Р). Най-старата запазена валентинка датира от сравнително късен период – 1415 г. Първите масови валентинки обаче (разбирай напечатани) са от 1840 г. Но защо някой би пратил картичка анонимно? Дали трябва да приемем християнската легенда (между другото думата „легенда“ ознаменува и цялата религия :Р), че всички празнуваме „разпръскването на любов“ въведено от някакъв монах през 3 век или трябва отново да погледнем по-надълбоко? Личността на подателя е пазена в строга тайна (поне тогава – днес едва ли ще ви излезе „късмета“ ако останете анонимен). Картичката сама по себе си е просто носителя на волята/желанието на някого към друг човек. Съобщението в такава картичка най-често е в императивен тон, „Бъди моят/а любим/а!“, „Бъди моята любов!“ и тем подобни емоционални катастрофи. Структурата на тези послания обаче е много подобна на често използвани магически формули и амулети, ползвани както в миналото, така и до ден днешен. Не е ясно точно откога датира тази практика, но със сигурност е отпреди 1415, затова имайте предвид, че това доста често са формули, които са обърнати срещу вас (от гледна точка на свободната ви воля).
Обобщения, изводи и съвети
Този празник е основен пример за Тъмно програмиране към старите модели, които ще бъдат наложени под нова форма. Ако има такива, които все още си задават вечния въпрос „как ми влияят всички тези символи, след като не знам за тяхното значение“ (подобно на аналогичното безсмъртно чудене относно скритите съобщения, записани на обратно в музика: „как ми влияе, след като не го чувам“) съжалявам, че сте си загубили времето с тази статия. Тя определено не е за вас, след като още не сте разбрали А-Б-то на езотериката.Колкото до настоящия ден (14 февруари) – бъдете отговорни. Днес е ден за ритуал на илюминати, което означава, че по-чувствителните от вас могат да бъдат засегнати и импрегнирани от тази енергия (което е и целта в крайна сметка), особено ако живеете в САЩ или Великобритания. В България от няколко години насам също се правят опити за подобни ритуали (макар в много по-малък мащаб), което трябва да вдига защитите ви догоре. Стойте постоянно обградени във виолетово или златно (което ви е по-лесно за визуализация) и бъдете готови да ви бомбардират отвсякъде с кърваво червено (сърцето ще бъде натряскано абсолютно навсякъде, убеден съм). Което ми напомня да разкрия тайната (замалко да забравя) и да ви кажа каква е истинската символика зад стандартното сърце (това няма къде да го прочетете другаде между другото). Това всъщност са две куки поставени една до друга. Това няма нищо общо със сърцето като негов физически еквивалент. Връзката с него е чисто магическа и символична.
Основното, което трябва да запомните е, че този празник е една огромна атака върху вашата сърдечна чакра. А тя е ключова за цялата ви енергетика по една основна причина (и тук ще отворя една по-голяма необходима скоба). Тя е свръзката между трите долни чакри (свързани) с тялото и трите горни, свързани с Духа. Което означава, че ако имате проблем със сърцето, буквално ще сте разделени на две, което може да предизвика дори ментални проблеми в напреднал етап (има народна приказка, че много хора полудяват от любов, което не е случаен израз). В една здрава система, сърдечната ви чакра приема чисто духовната информация на горните чакри (която е събирана и изпращана директно от петата) и я привежда на езика на долните чакри. Тя превежда чисто физическата информация на долните чакри (която е събирана и изпращана директно от 3-тата) в език, който горните 3 чакри могат да разберат.
Обичта и прошката се смята за най-доброто възможно духовно поведение. Способността да се дава безкористно и състрадателно е смятана за най-върховната функция на сърцето. Със сигурност това са някои от водещите черти на енергията на 4-та чакра. Те са също някои от водещите черти на несвързаните със себе си и пренебрегващите себе си лечители, които не включват водещите черти на останалите шест централни чакри.
Да, обичането на другите е жизнено важно – то е незаменимо. Но такава любов за другите не трябва да бъде използвана като извинение да потискате себе си във взаимоотношенията си с другите. Истинското обичане на другите идва само след като сте се научили да обичате целият си аз – такъв какъвто е. Невъзможността за тази любов е причина за невъзможността за любов с друг човек. И обратно – ако тази любов е налице, вашият личен живот по отношение на някой друг човек ще се организира от само себе си. Тази любов към самите вас не може да процъфти, ако всичката енергия на чакрата се насочи навън. Няма да остане нищо за вас или за жизнената комуникация между Духа и тялото. Енергията на 4-та чакра трябва да бъде вкарана обратно в тялото и да бъде почитана преди да бъде от каквато и да е била полза за истинското обичане на другите.
Един ключов репер за проблеми с 4-та чакра е разделянето на Духа и тялото. Тъй като 4-та чакра съществува в пространството между тялото и Духа, живеенето от сърдечната чакра осигурява разцепване между тялото и Духа. Подобни хора смятат, че или те могат да посрещнат собствените си нужди и да вземат от всеки друг, или те трябва да бъдат абсолютно безкористни и да отдават всяка част от себе си на другите. Ще има само черно и бяло, без никакъв комуникативен сив пласт между тях. Хора, опитващи се да живеят само от 4-та чакра гледат на живота на планетата като „или/или“. Или те живеят в света на тялото и се занимават с его, секс и пари, или живеят в света на Духа, където нямат нужда от нищо и са напълно безкористни.
Противоположното на това е Баланса и именно затова говоря постоянно за него. Чрез балансирането на енергийната си система вие можете да се научите да обичате и да лекувате по подходящ начин, както можете да се научите да изпитвате емоции, да мислите, да предпазвате, да оцелявате, да комуникирате, да знаете, да давате и да получавате по подходящ начин. Ако се чувствате разделени на две от нуждите на тялото и нуждите на Духа, това е ясен знак, че 4-тата ви чакра не е свободна да извършва нейната роля да бъде посредник и преводач във вашата чакрийна система.

Цялата статия - http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/297-2011-02-14-06-24-21.html 



Гласувай:
22



1. анонимен - Окултна добавка
14.02.2012 21:06
Като добавим и разпятието на "христос"картината се допълва.Разпятието на "христос" а във всъщност на човека, е вуду изпълнение от висок клас.При което се вменява на човека да изкупува нечии грехове.В допълнение с копието на съдбата с което е пронизано сърцето на човека.А сърцето е душата ни ,и на нея е вменена съдба. Картината се изяснява.Отделно и пиенето на вино и яденето на хляб, като плът от неговата плът и кръв от неговата кръв(е пак вуду ритуал). Няма за какво да се чудим че сме на тоя хал.А който е съгласен и го прави да си бере кахърите.
цитирай
2. gliptolit - към анонимния - сам преобръщаш з...
15.02.2012 00:25
към анонимния - сам преобръщаш знака пред думите си с едно изречение:"При което се вменява на човека да изкупува нечии грехове." Христос на кръста изкупува нашите грехове - и твоите, и моите вкл.
цитирай
3. denijane - Аз пък не разбрах, как така в Рим си ...
15.02.2012 01:18
Аз пък не разбрах, как така в Рим си правят секс-лотария, след която вместо да се действа по същество, си губят времето да се бичуват. И някак голо момче да гони голо момиче само, за да го набие ми звучи...неправодобно. В общия случай, когато събереш двама голи млади записали се в секс-лотария, се случват хубави неща.
Не знам защо търсите под вола теле. Да, този празник наистина е свързан с около 5 други различни езически празници, всички в чест на плодородието и огъня. И повечето от тях свеждащи се до упражнения в зачеване. Няма нищо сатанистко в цялата история. Сексът е част от живота, и хората са харесвали да го правят. А и все пак основната характеристика на божествата посветени на огъня е че са 1) сексуални 2) плодовити 3) невъздържани.
Все пак, това са публичните версии на въпросните празници. Пиршествата за масите. За посветените, празниците са имали друг смисъл и вероятно вид. Но и в двата случая, тези празници са посветени на живота.
цитирай
4. diadokolio - Много трудна тема!
15.02.2012 06:38
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, че повдигате тежката завеса!
Според мен, всичко е започнало в най- древните времена, когато някой се е сетил да каже- "Това е мое".
Тогава е започнало и обработването на околните, за да се влияе върху правото им на Свободна Воля, за да го приемат и да не пречат.
Бях поставен пред труден избор на 09.10.1981г.-"...допуснахме грешка, ръката на дъщеря ви ще е липсваща, предпочетете протеза...".
Бяхме я чакали 4-и години, а нечия грешка, ни лишаваше от радост.
Математик съм, знаех, че има и друго решение.
Да, трудно, страшно, неразбираемо и притеснително, но 10-т години и ръката се възстанови.
Напълно сте прав и Ви благодаря, че ни подтиквате, да търсим корените на всяко от общопредлаганите мъгли!
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
5. milady - malko pove4e..?
15.02.2012 07:58
ako ne vi e trudno..dayte malko osnova na tazi teza..Az sam izumena ..ve4e ot lajata naaokolo. .pOzdravi. JULIA (izvinete niaamam kirilica tuk)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1268873
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930