Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 10:36 - Някои мисли за пророчествата на маите
Автор: padreantonii Категория: История   
Прочетен: 10573 Коментари: 12 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В историята на древните цивилизации, цивилизацията на маите изглежда, че се е появила отникъде. Тази култура е преминала през великолепие и след това тайнствено изчезнала. Маите достигнали високо ниво на развитие в астрономията, системата на календара, сложната математика и абстрактното мислене. Точността и идеалността на техните календари поразява и удивлява.

Предсказанията на маите били построени на календарната им система и приличали на тези, които използвали древните китайци Чжоу И (доисторически китайски диаграми, разкриващи изменение в хода на природата). Системата на маите основно се базирала на изучаване на отношенията между движението на небесните тела и изменението на обществото на хората.

Д-р Хосе Аргуелес, американски историк, отдал целия си живот на изучаването на цивилизацията на маите. В книгата си „Факторът маи: Пътят зад пределите на технологията” (The Mayan Factor: Path Beyond Technology) той описал детайлно експозицията на календара на маите.

Според Тзолкин (Tzolkin), в календара Чолцзи (Cholqij) на маите, слънчевата система преминава през велик цикъл с продължителност над 5100 години, от 3113 година пр. н. е. до 2012 година. В хода на грандиозния цикъл, движението на слънчевата система и Земята преминава през галактически пулсиращ лъч, излизащ от центъра на галактиката. Диаметърът на пресичане на този лъч е равен на 5125 земни години, което означава, че ще преминат 5125 земни години, докато Земята напълно премине през този лъч.


Каменни рисунки на маите Древен храм на маите

Маите вярвали, че Слънчевата система преминава през революционни изменения, след като по време на великия цикъл се появява галактическият лъч, което означава Галактическа Синхронизация. Според предсказанията на маите, в този велик цикъл има 13 стадия, с детайлни описания на еволюцията на всеки стадий.

Разглеждайки сложната методология от различни гледни точки, д-р Аргуелес обяснил значението на този астрономически феномен. В книгата „Факторът маи” той използва графики и таблици, за да демонстрира еволюцията на всеки стадий и дели всеки стадий на 20 периода. Във всеки период – има около 20 години.

Според календара на маите, 1992 година е първата година на последния период на последния стадий – 13-и стадий, последният във великия цикъл. В календара на маите този последен 20-годишен цикъл се нарича Период на изчистване на Земята. В този период Земята ще бъде напълно изчистена, включително сърцата на хората (това предсказание много прилича на предсказанията на древните индийци). Лошите хора ще бъдат отсеяни, добрите ще бъдат съхранени. След изчистването, Земята ще излезе от галактическият лъч и ще достигне „Галактическа Синхронизация”. Според календара на маите, 21 декември 2012 година ще приключи този цикъл на човешката цивилизация. След това хората ще влязат в напълно нова цивилизация, която не е свързана с настоящата цивилизация. В деня на зимното слънцестоене, слънцето ще бъде съединено в обща точка с еклиптическата галактика и екватора, създавайки „небесна врата” в „черната дупка” на Млечния път, което ще изглежда като отваряне на „небесната врата” за Земята (което се споменава и в предсказанията на Династията Сун, стихотворението „Поема за цветовете на сливата”: „великата небесна врата се отваря”).

През 775 година се появило предсказание на един монах от маите: след 1991 година ще се случат две големи събития: пробуждането на вселенското съзнание на хората и изчистването и пресъздаването на Земята.

Мистичните предсказания на маите показват неизбежния закон на движението на галактиката, регулярните и неизменни четири сезона.

Изчистване означава унищожаване на дегенериралото и съхранение на здравото. Днес, естествената среда е дълбоко замърсена и повредена, и се намира в много опасно положение. Всеки има роля във влошената нравственост на днешното човечество, влошения дух, духовното замърсяване в това всеобщо разложение. Хората са безпомощни, безразлични и безчувствени към всички тези проблеми.

Кое може да изчисти обществото? Големият брой предписания и постановления, откритията на науката или религията? Постановленията и нормативите могат да ограничат поведението, което може да се види, но не могат да изменят сърцето на човека. Хората създават законите. Хората, които нарушават законите могат да избегнат наказания, използвайки социалния си статус, отношенията и парите. Законите могат да контролират външно, но не могат да отстранят корена на проблема. Да се опрем на науката? Тази наука кара хората да се борят за материални наслаждения, все повече отдалечавайки ги от основата на нравствеността. Фактически, материалните удоволствия били заменени за разрушение и изменение на природата. Когато хората осъзнаят важността на запазването на естествената среда и се опитат да използват науката, за да премахнат проблема, който са създали, създават дори още по-големи проблеми („чупят стената на изтока, за да подчинят стената на запада”). Да се опрем на религията? Хората изповядват религии в продължение на хиляди години. Но това не предотврати падението на човешкия морал. Как може да очакваме, че религията ще върне морала обратно? Сега дори има религиозни хора, които се занимават с политика.

Единственият път да се върне нравствеността на човека – това е да се пробудят хората. Само тогава, когато духът на хората и сърцата им бъдат изчистени, тези социални проблеми ще изчезнат.  



Гласувай:
28



1. orlinpetkov - да
21.02.2012 12:59
да
цитирай
2. injir - Което означава, че всичко казано - ...
21.02.2012 18:28
Което означава, че всичко казано - ще се сбъдне...
цитирай
3. diadokolio - Чудесно и приканващо!
21.02.2012 19:08
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за подтикването към промяна!
Грабна ме въпросът Ви- "Кое може да изчисти обществото?".
Материалът Ви ни приканва към цикличността, а въпросът Ви, към търпението в промяната.
Много се сърдим, ритаме кайсиевото дърво през зимата, че не ни дава плодове.
Да, трябва да изчакаме юли месец, за да си откъснем кайсии.
Така е и с обществото ни, искаме го тук и сега, защото сме били родени уморени и живеем, за да си починем.
Много са напътствията от древните, за да си изчислим и съобразим, със собствените си сезони, които търпеливо да извървим.
Заслужава си, да отделим година, за да се запознаем с прекъсната и непрекъснатата линии, които да подредим в триграми и хексаграми, да се вслушаме в напътствията и да ги проверяваме в ежедневието, на да искаме, а да ги правим.
Правенето, което да е натоварено с - истинност, доброта и полезност, но за хората около нас, а не само за нас и за чужда сметка.
През последната седмица се наслушахме, че пазещите кацата с меда, нямат търпението и посягат с пълни шепи.
Вярвам, че ще настъпи времето и ще се отсяват хората, не само по дипломите, а по тяхната предразположеност към изкушения, които са периодични , за всеки от нас.
Приятна и отморяваща вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
4. estirbg - Защо се радвате! Като овце на заколение са ви повели и не разбирате!!!
21.02.2012 22:37
Цитирам:"Изчистване означава унищожаване на дегенериралото и съхранение на здравото."
Всякаш слушам посланията на Адолф Хитлер!!!
"Земята ще бъде напълно изчистена, включително сърцата на хората (това предсказание много прилича на предсказанията на древните индийци). Лошите хора ще бъдат отсеяни, добрите ще бъдат съхранени."
Как ще стане това, а? Като някой издуха лошите мисли от главите ли ви? Та самото ни човешко естество е грешно и само чрез вярата и любовта си към Исус може само да се превърнем в нови съвършени създания, подобни на Него.
Твърдо заявявам и скоро ще се обоснова в статия, ЧЕ МАИТЕ СА БИЛИ ПОСЕЩАВАНИ ОТ САМИЯ САТАНА И ТОЙ ИМ Е ПРЕДАЛ ВСИЧКИ МАТЕМАТИЧЕСКИ, АСТРОНОМИЧЕСКИ И ДРУГИ НАУЧНИ ЗНАНИЯ. НЕЩО ПОВЕЧЕ, ОБЕЩАЛ ИМ Е ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ОТНОВО!!!!
ТОЧНО ТОВА ЩЕ НАПРАВИ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ, КАТО СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ИСУС!
НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ПО ЛЕГЕНДИТЕ И КАМЕННИТЕ ПИСАНИЯ НА ЕДНА ОТМРЯЛА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, УНИЩОЖЕНА ОТ САМИЯ БОГ ПОРАДИ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО Й С ЛУЦИФЕР, (ТОЙ ГИ Е УЧИЛ И НАСЪРЧАВАЛ ЗА ЧОВЕШКИ ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯ, А ТОВА Е МЕРЗОСТ В ОЧИТЕ НА БОГА -ТВОРЕЦ!)
НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА БЪДЕТЕ МАМЕНИ - ИДВАТ КОШМАРНИ СЪБИТИЯ, ЖЕСТОКИ КАТАКЛИЗМИ И НЕИСТОВИ ЗЕМНИ КОНВУЛСИ - МИЛИОНИ ЩЕ ЗАГИНАТ!!! ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СПАСИТЕ ЖИВОТА СИ - това е възможно САМО ЧРЕЗ ГОСПОДА - БОГ ИСУС! ДРУГ ПЪТ ЗА СПАСЕНИЕ НЯМА!!!
цитирай
5. exanches - за статията и други неща
22.02.2012 01:01
Много хубава статия!Маите са имали много книги,но до нас са останали само три.Останалите са унищожени точно от поклонници на измисления Исус.Целта е да не знаем много неща,за това кои сме ние и какъв е смисълът на живота и всичко останало.Не само маите,но почти всичко древни народи са избити именно по тази причина от "великите просветени християнски умове",които между другото нямат равни на себе в изтребването на хора от миналото та до днес.
Истината скоро ще се разбере от много хора.
Много съм се чудил на хората,които вярват в Исус,Мохамед и тем подобни измишльотини.Вярвайте си,но не занимавайте нормалните хора с глупости.
цитирай
6. анонимен - Ха .....?
22.02.2012 01:05
Те,маите ако са били стока,щяхме да ги питаме.А те каде са сега??? Ми няма ги.
Нито са първите, нито ще са последните.А ние продължаме.Що?Ми щото нашия календар казва ,бая работа ни чака.Тъй че работете,а тея дето са се затрили недейте ги ръчка.
цитирай
7. whitebarde - Не вервам!
22.02.2012 02:56
Абе аз на народ дето е казал че испанците са богове, а конете им- демони и са били изтрепани от тех до крак не вервам!
цитирай
8. анонимен - мими
23.02.2012 10:32
Да човечеството ще се пречисти от ерата на материалното, това ще стане постепенно и ще дойде ерата на духовното. Хората ще осъзнаят много неща и самото им мислене ще се промени, ще бъдат по добри.
Успех на всички и бъдете добри!
цитирай
9. анонимен - ще ни се да се поизчисти човечест...
23.02.2012 11:39
ще ни се да се поизчисти човечеството, но масата хора упорито продължават да си градят маски и да потискат истинската си същност. така че нема да стане скоро. твърде много енергия хвърлят за съдаването на маските. това няма как да се премахне току така. енергията не се губи.
цитирай
10. анонимен - do estir4eto
24.02.2012 22:43
estir,vqrvai si kolkoto iska6 v ie6ya,ama ,molq te, ne podcenqvai BALGARSKATA inteligentnost !
цитирай
11. pesho - Maite
10.04.2012 19:46
Maite sa imali doseg s chast ot ocelelite atlanti,koito im zaveshtavat tova,druga cast ot atlantite dostiga Egipet.Piramidite na maite i tezi v Egipet sa razpolojeni po edin i sasht nachin,izobraziavat sazvezdieto Orion ili bog Oziris.Postroeni sa kato sa preodoliali gravitaciata i kamennite blokove ne sa tejali i 1kg.
цитирай
12. hadzapi - Има открити нови кодекси на маите,
24.04.2012 20:05
и сега се работи по тяхното преснимане, защото те са в един музей в САЩ и според някакъв нов закон, няма право да бъдат върнати обратно оригиналите им, и има много работа по тяхното фотокопиране или видеозаснемане и после проучване от Съвета на старейшините на всички маи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1267680
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930