Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2013 08:41 - ОТВЛИЧАНИЯ И РЕГРЕСИВНА ХИПНОЗА (поредица)
Автор: padreantonii Категория: История   
Прочетен: 2814 Коментари: 0 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Случай 1



През октомври 1957 г. Антонио Вила Боа, помощен работник в бразилска ферма, разказва, че бил качен в
НЛО и разтрит с химикал, преди да бъде изнасилен от извънземна женска с огнени коси, която виела като
 куче. После съществото посочило корема си и след това нагоре към небето, сякаш обяснявало с жестове, че смята да роди бебето си в друг свят. Случаят е проучен от медицинска група скоро след това, но не е разгласяван в продължение на години като прекалено фантастичен дори за да бъде докладван на уфо-лозите. Но той е документиран преди Бети Хил да разкаже за направения й тест за бременност по време на отвличането в Белите планини. Действително Барни Хил описва използвана върху него техника, по-късно идентифицирана като непознатото тогава медицинско извличане на семенна течност. По това време случаят на Вила Боа дори не е публикуван в Бразилия и в този смисъл е независимо потвърждение.



Случай 2



През годините в случаите на отвличане доминират елементи на генетично изучаване, съвкупление и сексуално възпроизводство. При един неясен, но интригуващ случай от Венецуела през август 1965 г. Е осъществен контакт с твърде уважаван гинеколог, на когото високи, русокоси и синеоки „хуманоидни" същества казали: „Ние сме тук да изучаваме психиката на човеците, за да ги адаптираме към нашия биологичен вид. Ние изучаваме възможността за взаимно размножаване с вас, за да създадем един нов вид".



Случай 3



През май 1968 г. млада жена от щата Ню Йорк трябвало да бъде подложена на едногодишна интензивна терапия от гинеколог, когато менструацията й прекъсва след някакво преживяване. Тя живо си спомняла как странни същества взимат от нея яйцеклетки, като обясняват, че се опитват да направят хибридно бебе от човешки и извънземни клетки.



Случай 4



 През 1973 г., преди новината за този случай да има възможност да стигне до нея, друга жена в Съмърсет, Англия, разказва за подобни проби, взимани от нея, като после била изнасилена от висок „хуманоид". Тя се чувствала сексуално осквернена.



Извънземни бебета





Първото отвличане във Великобритания е изследвано през 1977 г., но се случва през октомври 1974 г. Петчленно семейство - двама възрастни и три деца -се връща след гостуване при роднини, когато на пътя им се изпречва преграда от странна зелена мъгла разпростряла се над шосето близо до дома им в Ейвли, Есекс. Колата навлиза в мъглата, пътниците усещат раз друсване и сякаш след секунди излизат от облака. В действителност, когато пристигат у дома си след още 2 км път, се оказва, че за повече от час и половина от живота си просто нямат никакъв спомен.





 През следващите месеци в членовете на семейството настъпват редица забележителни промени. Те стават вегетарианци, започват усилено да се интересуват от околната среда и откриват, че сънуват едни и същи страховити сънища. В тези сънища всеки вижда малко космато същество с ужасяващи очи. В края на краищата д-р Ленърд Уайлдър хипнотизира двамата родители и те заедно съставят невероятно подробен отчет за преживяното пред експертите по НЛО





Анди Колинс и Бари Кинг. Двамата очевидци разказват, че са били на борда на НЛО, който очевидно бил скрит под зелената димна завеса. Те описват как цялата кола била „засмукана" на борда на обекта. След това изпаднали в състояние, при което напуснали телата си и започнали да кръжат из вътрешността на обекта с усещането, че телата им са все още в колата. Били подложени на медицинско изследване от дребни космати създания, под надзора на по-високи, човекоподобни същества в сребристо облекло.





След това бащата бил разведен из „машинното отделение" с подробно обяснение как работи корабът. Показали им и холографски снимки на една опустошена планета, за която извънземните твърдели, че е тяхната. Те не искали подобен упадък да настъпи и на Земята и възнамерявали да ни помогнат да го предотвратим. Човечеството било генетичен експеримент, заложен от тях в този свят преди хилядолетия и оттогава те непрекъсното ни наблюдавали. Те заявили, че хора са отвличани, за да се провеждат наблюдения на населението. Извънземните искали да променят света по-скоро чрез скрито, отколкото чрез пряко вмешателство. Решението да поправим нещата трябвало да произлиза от самите нас.





В средата на осемдесетте години Бъд Хопкинс, известен нюйоркски художник и изследовател на отвличания, започва да публикува събрани в продължение на години данни, в които бил убеден, че никой няма да повярва. Те описват необичайни твърдения, направени от млади жени.





Пострадалите твърдят, че са били отвлечени, изнасилени и по-късно повторно отвлечени, като този път
 развиващият се зародиш е извлечен от утробата им и бременността - прекъсната. Някои заявяват, че по-късно им е показано сполучливо хибридно бебе, „гледано" от извънземните в собствената им среда, което било свръхинтелигентно. Много от тези отвлечени жени след това започват да описват тлар. по-късно „мечти за мъдри бебета", първоначално отхвърляни като фантазии.





Забележително е, че докато Хопкинс разсъждава дали да публикува това зашеметяващо разкритие в сведенията, подобен материал вече се разпространява по света. Една жителка на Чешир, Англия, има среща с извънземни през лятото на 1979 г. и на 16 септември съобщава, че е сънувала как износва странно на вид и изключително интелигентно дете.





Случай 1





На 26 декември действително бременната жената от този случай неочаквано изчезва. През април 1980 г. в Пудасярви, Финландия, е отвлечена друга жена, изследвана и информирана откровено от своите похитители, че се нуждаят от нейната помощ, защото "ние не можем да раждаме свои собствени деца".





Случай 2





След 1980 г. зачестяват съобщения за отвличане на млади жени, предимно на възраст от 18 до 35 години. Около 65% от очевидците попадат в тази група. В трите случая, когато отвлечените са били над репродукционна, в спомените им се забелязва недвусмислено елемент на отхвърляне. На един потърпевш от Мъжки пол похитителите заявили: „Твърде сте стар и без необходимата твърдост за нашите цели".





Днес в САЩ е на път да приключи едно основно медицинско проучване със солидни сведения, които могат веднъж завинаги да обяснят случаите на. изчезнал зародиш. Засега липсва физическо доказателство, но някои лекари са убедени, че косвените доказателства са толкова силни, че е само въпрос на време явлението „отвличане" да престане да бъде обект на спорове.





Случай 3





Прочутият Масачузетски технологичен институт (МТИ) е разположен от двете страни на река Чарлс в Бостън. През юни 1992 г. той е домакин (но не и организатор) на най-важното събиране на изследователите на извънземни отвличания, на което светът изобщо е бил свидетел. С финансова подкрепа, с удобствата предоставени от световноизвестния университет, и принципите и стандартите на един традиционен научен
симпозиум, пет много запълнени дни са посветени на повече от сто подробни доклада от специално поканени участници. Това са психиатри, социални работници, професионални проучватели на отвличания и най-голямата група отвлечени, които изобщо някога са се oе събирали с такава цел. Намерението е да се оцени всеки отделен аспект от загадката, от първоначалното й откриване до методите, с които да се помогне на жертвата да се справи с последствията. Това е направено в овладяна обстановка, освободена от спекулации и публичност, които привличат конференциите по НЛО.





Публикуваните материали от събитието имат за цел да станат изчерпателен наръчник за нарастващия брой професионалисти, които обръщат внимание на тези въпроси. Джени Рандълс бе сред делегатите, които имаха щастието да бъдат поканени. Психиатрите представят статия след статия, правейки обзор на резултатите от проучванията на психологическия профил на отвлечените. Всички тестове установяват, че очевидците са изключително стабилни хора, искрени и без детекти-рани халюцинации и психопатични разстройства.





Проведени са няколко теста по така наречената хипотеза „склонност към фантазии"; предложена от някои психолози. Според нея отвлечените биха могли да са част от малка група хора (до 5% от населението), които притежават вътрешен живот с толкова богата фантазия, че израстват със съществено нарушена способност да различават истинските събития от въображаемите. Всеки от трите независими теста опровергава хипотезата и австралийският изследовател Кийт Бастърфилд, един от нейните основните защитници официално я оттегля от спора.





Специалистите в областта на синдрома „стрес след травма" демонстрират също, че психологическият профил на отвлечените съответства на особеностите на жертвите в други действителни случаи на физическо малтретиране. Това подкрепя твърдението, че тези хора вярват реалността на преживяното от тях отвличане.





Случаите на отвличане в САЩ биха могли да се сравнят с проучванията, проведени във Великобритания, Австралия, Бразилия и Скандинавия. В доклад на Джени Рандълс са посочени новите теми, очертали се при британските данни. Въз основа на тях са обособени два ключови фактора Установено е, че отвлечените имат богата зрителна фантазия и необикновени спомени от много ранна възраст -една година и по-малко. Може би това са жизненоважни обстоятелства.





Много хора гледат повърхностно на историите за отвличане от извънземни и предполагат, че те представляват контакт с пришълци от космоса. Но това не е напълно доказан факт и мнозина търсят алтернативни решения. Tърсенето на психологическо обяснение не е изоставено и след като се установява, че отвлечените очевидно са нормални хора. Всеки човек би могъл да има необичайни духовни преживявания, без изобщо да е психически нестабилен или болен. Но все още не е открит механизъм, обясняващ отвличанията задоволително за психолозите, които са изследвали данните за случаите. Все пак, налице са някои насочващи факти, които предполагат, че известните досега случаи са рожба на въображението на жертвите. Например, налице е един социален модел на „извънземните", който се проявява предимно в случаите, регистрирани преди 1987 г.





Годината 1987 г. е водоразделна, защото тогава авторът на романи на ужасите Уитли Стрийбър, прочитайки за загадката на отвличанията от извънземни в една книга на Джени Рандълс, осъзнава, че странните, подобни на съновидения, преживявания в миналото му биха могли да се окажат истински спомени. Той се заема с разкриването им и ги описва в две автобиографични книги, озаглавени "Общуване" и "Трансформация". Милиони екземпляри са продадени по света, а по първата книга е създаден филм с участието на Кристофър Уолкън. Оттук нататък целият свят се запознава в най-голени подробности е явлението „отвличане" и особено с характерното описание на едно същество, известно на изследователите като „сивият", което, както подсказва името, е със сива кожа и нисък ръст, с несъразмерно голяма глава и големи очи. От 1987 г. то започва да доминира във всички разкази за отвличане из целия свят.

http://www.xnetbg.com/new/40/94/339---e-?start=1



Гласувай:
40



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1267210
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930