Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2012 09:16 - Любов към себе си и трансформация
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 13267 Коментари: 6 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Винаги и навсякъде човек се стреми към щастие. Щастието може да се роди само вътре в нас. Никой не може да ни направи щастливи. Щастието е проявление на получената от нас любов. Щастливи сме, не защото някой ни обича, а защото ние самите обичаме.

Тук има всичко, което човек може да обича, вклю­чително себе си. Ако нашата любов към себе си не е безусловна, не можем безусловно да обичаме и други­те. Понякога нанесените рани са толкова много, че ни принуждават да се откажем от любовта към себе си, а след това спираме да обичаме и другите. Затова първа­та ни задача трябва да бъде да се научим да обичаме себе си. Ако достатъчно обичате себе си, няма да из­питвате нужда от любовта на друг човек. Можете да се сближите с него, защото искате да му дарите любов, а не по необходимост. Ако човек изпитва остра нужда от нещо, много лесно се манипулира.
Ако сте щастливи сами, вашето щастие няма нужда от подкрепа. Ние споделяме и разделяме радостта, а не самотата си. Любовта, която изпитваме, ни прави дос­тойни за любов. Обкръжаващите винаги биват притеглени към човек, който се чувства великолепно в своята лодка.
Да провериш всички тъмни ъгли - това е трик, който помага на човека да види от всички страни своите възгледи и представи. Целта на този метод е човек да се избави от своята закостенялост.
Да видим мястото, което заемаме в дадена ситуация -това е начинът да се справим с различните обстоятелства. Нашето място в света постоянно се променя. Когато гледа­ме към себе си отстрани, като наблюдатели, във всеки мо­мент можем свободно да променяме своето място и спон­танно и меко да реагираме на новите обстоятелства, без всякакво самоосъждане. Като се вгледаме безпристрастно в себе си, ще осъзнаем, че често сме доста лицемерни. Всеки от нас носи своята маска и я променя, както му е изгодно. Това поведение често води до двуличие и склонност към софистика. За да промени това поведение, човек трябва да се постарае да промие раните, които носи и да ги осъзнае. Осъзнаването е мощно средство да се освободим от зависи­мостта си от съня на планетата.Човек показва истинското си лице само в съня си.

Много от живеещите на земята инстинктивно надяват съответстващата маска, за да постигнат желания резултат. Това откритие принадлежи на шаманските умения, съставна част от безмълвното знание, което векове наред се предава­ло само на избрани ученици, защото дарява голяма сила, с която може да се злоупотребява.


В процеса на наблюдение на нашите съновидения ние се сблъскваме лице в лице с позициите, които заемаме в безбройните разнообразни житейски ситуации. Някои от тях не могат да бъдат променени. Една от тези дадености е полът. Ако си жена, няма какво да промениш. Понякога в своето вътрешно съновидение, човек не може да се примири с неизменността на някои обстоятелства и това му причиня­ва напразни страдания. Но когато трансформирате своето лично съновидение, много по-спокойно ще започнете да се отнасяте към всичко, което не може да се промени.
Съществуват обаче много обстоятелства, които могат да се променят. Да кажем, че сте персийка, която живее в Иран или Ирак. Нещо в тази ситуация може да се промени. Разбира се, пак ще си останете жена, но можете да промени­те мястото си в тази култура. Ако го направите, околните ще забележат вашия нов начин на поведение и също могат да променят положението си.
Не всички промени на съновиденията завършват щас­тливо. Хитлер, например, се опитал да промени външното съновидение, но го направил по чудовищен начин. От друга страна, Махатма Ганди първо сам се пречистил и в резултат на неговата дейност светът се преизпълнил с любов и благожелателност.


Конструиране на собственото съновидение


Аз създавам своя живот. Това е огромен труд, но аз обичам всяка крачка по пътя. Старая се да вложа себе си във всичко, което правя. Когато осъзнаете силата на всяко свое действие, ще излъчвате само любов. Ако някоя рана продължи да ви напомня за себе си, ще се наложи да направите още един преглед, за да се зали­чи цялата рана.
Ако пребивавате в състояние на любов, няма какво да загубите. Вие живеете в състояние на пълнота. Вие сте богът на земята.Тази идея е прекрасна. Когато се пробудите от съня, тя ще престане да бъде абстрактна концепция и ще се превърне в реалност.
Вие сте любов. Но докато не се пробудите, тази идея ще си остане само теория. Поетата отрова ще ос­тане във вас и ще ви разрушава както преди. Както преди ще бъдете изпълнени с прекомерно самомнение. Всичко това са капани на старото съновидение. То ще иска да ви държи здраво в своите лапи, защото се страхува от любовта.
Да притежаваш знание е прекрасно, но и знанието е капан, докато не го активираш. Милиони души са уло­вени в примката на студеното знание, защото не поз­нават любовта. Струва им се, че знаят, но тяхното зна­ние е дошло от мрежата на съновиденията, в която всички се блъскаме
Истината е индивидуална. Това, което е истина за мен, не е задължително да бъде ис­тина и за останалите.
Когато осъзнаете света на справедливостта, ще можете на сто процента да бъдете себе си. Ще откриете тясна връзка между себе си и останалите. Когато сте напълно открити за истинската си същност, ще установите, че сте едно с другите хора. И това ще ви сближи с тях. Личните потребности заставят човека да отхвърля околните. Но като осъзнаете, че не сте нужни на никого, няма да изпитвате нито страх, нито отчужденост.
Уважавайте хората.
Уважавайте тяхното право на избор.
Помнете, че вие по собствена добра воля можете да изберете какво да правите или да не правите. Не е нужно да правите нещо, което не искате.
Научете се да се отнасяте с уважение към всичко, ко­ето съществува. Несправедливостта, която изпитват хората, е илюзия. Несп­раведливостта не идва отвън. Тя възниква от решения, взети от всеки от нас в продължение на целият ни жи­вот. Членовете на човешкото общество на пръв поглед изглеждат жертва на несправедливостта, но всъщност сами се поставят в такава ситуация като правят един или друг избор. Никой няма вина за отровата, с която е пълно тяхното съновидение. То е тяхната собствена преизподня. Откъде накъде са решили, че съновидени­ето ги контролира? Те са си го избрали сами. Недъ­гът, който наричаме ад, може да се излекува.
Ние са­ми сме построили общество, основано на нуждата. Зад пределите на съновидението няма нито страх, нито нужда.
Ако се освободите от потребностите, ще престанете да се боите от обидите и болката, защото нищо няма да очаквате. Не са ви нужни граници. Вие ще се слеете с всички, с цялото. Няма да мислите за нищо. Това означава да пребиваваш в блаженство, а не в невинност. За да се преодолее невинността е нужна мъдрост, не само знание. Когато престанете да се нуж­даете от нещо, ще откриете мъдростта.
За да познаем напълно радостта от всеки миг от живота, трябва да приемем мисълта, че смъртта може да ни споходи във всеки момент, когато й се прииска.

С много Любов и Радост в душата си споделям това с вас от "Отвъд страха", Мигел Руис Гласувай:
481. milady - Ne e Lesno, mdaa
06.11.2012 09:28
No. Opitvaite ,Uspex na smelite ..
цитирай
2. padreantonii - отговор на milady
06.11.2012 09:35
И най-дългия път започва от първата крачка :)
цитирай
3. compassion - Ако си жена, имаш дарът да си интуитивно духовен,
06.11.2012 13:00
да можеш да даваш живот и да се жертваш в името на вечния Живот.
цитирай
4. smirena - Доста противоречив текст.
07.11.2012 05:24
Пълен с общи приказки и ,,локуми".Като например ,,Ако се освободите от потребностите...." А как става това и колко време отнема?Или се касае просто за замяна на едни потребности с други?
Все пак е добра реклама за книгата ,,Отвъд страха".
цитирай
5. diadokolio - Много полезно!
07.11.2012 07:13
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за подтикващата тема!
Бе далечната 1977г. и трябваше да избирам, лесно и сиво или трудно и предизвикателно!
Доволен съм, защото преминах през болката и ежеседмичните неизвестности!
Търсих и сравнявах с животни, цветя, дървета и сезони. Допусках грешки, но не изпусках целта- дядо на село и много внуци!
Постигнах го, станах плодно дърво, което е с дълбоки корени и здрава корона.
Защото обиколих градове и държави, но бях чужд, а сега съм чакащ летните ваканции и веселата глъчка на внуците, но държа пръст върху променящият се свят, защото съм в час и имането ми зависи от трудът ми и честността с идващите.
Никого не съдя и не мрънкам, но и не търпя мрънкащи, да отиват другаде, защото приемам и натурална размяна, много неща не знам и не умея, а имам за размяна.
Уважавам Тяхната Свободна Воля, но пазя Собственото си Пространство!!!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
6. malchaniaotnadejda7 - :) Хората се раждаме влюбени.
07.11.2012 09:52
"Ние споделяме и разделяме радостта, а не самотата си." - Да, така е. Но когато срещнеш човек, с когото да споделиш и самотата си... ! Това се случва на избраници! Колкото до "съня на планетата", не мисля, че силните са му подвластни. Сънят им е буден. Буквално. Да не забравяме, че съновиденията не са само "лични". Там е разликата. Да, любовта е единственият път за божествен избор. Богоравният избор. Изборът ни принадлежи - даден ни е, изстрадан е не от нас. Но ние решаваме. Ние сме свободни в избора си и никога не трябва да забравяме това. Всичко на този свят може да се промени! Единствено със силата на любовта. Истината НЕ е "индивидуална". Просто е достояние на малцина. Понякога несъгласията с нещо, са само негово потвърждение. :) Беше ми интересно да прочета, благодаря Ви!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1227577
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930