Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 06:45 - Медиуми на тъмните сили
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 10126 Коментари: 23 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Рокмузиката може да се превърне за своите поклонници в стълба,водеща към  ада ...
  

   Огромната зала е запълнена до откат. По стените и тавана пробягват отблясъците на от разноцветни прожектори. На сцената се вихрят в ритъма на рока група полуразсъблечени девойки . А в такт с музикатареват и се тресат хиляди младежи, сякаш управлявани от нишките на невидим кукловод. И такъв кукловод, умело използващ ритмите, донесени от Африка, действително съществува.

   Хипнотичният барабанен звук : пътешественици, завърнали се от Екваториална Африка, разказвали за невероятни ритуали, превръщащи пред очите им хора в диви животни. Основна роля в тях играели непривичните ритми, изпълнявани на барабани с различен размер. Те действали еднакво магически и на негърските танцьори, и на европейските зрители.
   Учени дали обяснение на това невероятно превращение. Чрез упражнения, имитиращи поведението на избраното животно, ритмите на тамтамите, съвпадащи с вълновите колебания на мозъка, и ароматите на наркотични вещества човек изпада в състояние на транс. Тогава е възможно да му се внуши, че той се превръща в леопард например, като не просто заприличва на звяра, но и се усеща такъв. А останалите хора, опиянени по същия начин, също виждат в него само хищника....
  

   По заповед на нечестивия : магическите ритми на черната африканска магия са се въплътили в рокмузиката и преди всичко в т. нар. хардметъл - "тежък метъл". Много знаменити вокалисти, китаристи и барабанисти откровено признават, че в творчеството си са се отдали на сатанистка сила и са я възхвалили.
   Така например рокгрупата LED ZEPPELIN има песен, наречена Stairway to heaven (Стълба към небето). Но тя води в диаметрално противоположна посока - в преизподнята. Текстът на песента съдържа в себе си зашифрован сатанински символ на вярата. Ако плочата с песента се пусне в обратна посока, което не е възможно с обикновен апарат, могат да се чуят следните откъслечни фрази : "Послушай ! Ние бяхме там... Аз ще пея, защото живея със сатаната... Служи ми ! ... Там няма спасение ... Ако трябва да живеем със сатаната... Господарят - сатана !" ...
   Не изостанали в преклонението пред нечестивия и други рокидоли. Ето какво например разказал музикантът Алис Купър : "Веднъж посетих сеанс по спиритизъм, на който режисьорът Норман Бъкли умоляваше духа да се обади. В края на краищата духът се появи и заговори с мен. Той обеща на мен и на моята група слава, власт над света в рокмузиката и нечувано богатство. Единственото, което поиска от мен е да му дам своето тяло... За да постигна това, аз приех името, с което "той" ми се представи по време на сеанса..."
   Подобни чувства изпитал и певецът Литъл Ричард - един от бащите на рок-енд-рола. Той наричал сатаната свой единствен вдъхновител : "Ръководеше ме и ми заповядваше някаква сила... Това беше силата на тъмнината, в която мнозина дори не вярват. Тази сила беше дяволът, самият сатана". трябва да отбележим , че впоследствие Ричард се разкаял и дори изнасял проповеди срещу сатаната .
  Ето какво споделил за своите "творчески мъки" Ози Озбърн - един от основателите на BLACK SABBATH : "Никога не знам предварително какво ще съчиня. Предпочитам да правя това, което ми внушават духовете. Чувствам се като своего рода медиум на външна сила."
   А Питър Крис - барабанистът на KISS ( в буквален смисъл означава "целувка", но фактически е абревиатура на думите "Kings In Satan"s Service" , тоест "Крале на служба на сатаната"), казва ; "Аз вярвам в сатаната по същия начин както вярвам в Бога. Защото мога да се обръщам към всеки от тях, за да постигна поставените си цели" ...

   "Просто убивай" : как въздействат на възторжената младеж кумирите, почитащи сатаната ? Например концертът на групата GUNS"N"ROSES , състоял се на 2.09.1991 г. в град Сент Луис, щата Мисури, завършил с ужасен разгул на 2500 овсирепели млади хора, в резултат на което пострадали 60 души. Феновете изпаднали в неистово състояние, хвърляли бутилки, унищожавали седалки, палели и чупели музикални инструменти. Погромът продължил повече от  час, докато не пристигнала полицията.
   През 1981 г. на концерт на групата THE WHO в САЩ са убити 11 и ранени 42 души. В Мелбърн на рокфестивала през 1993 г. сериозни наранявания получили повече от хиляда души... И подобни побоища в света са стотици случаи всяка година. Именно на рокконцерти...
   Дейвид Боуи - един от най-известните рокпевци твърди : "Рокът винаги е бил дяволска музика" .
   Най-страшното е, че думите на песните, "изливайки" се заедно със завладяващия ритъм в подсъзнанието на човека, понякога го тласкат към "сатанистки" действия и в обикновения живот. "Аз убивам деца - реват солистите на пънк-рокгрупата DEAD KENNEDYS. Aз се любувам, когато те умират. Убивам, за да накарам майките им да плачат. Мачкам ги под колелетата на моя автомобил и с удоволствие слушам виковете им. А например в песен от албума Hell Awaits  на групата SLAYER има следните думи : "Убивай без всяка видима причина, просто убивай и отново убивай". Такива примери има хиляди...
   Текстовете за насилие и убийства, към които призовава сатаната, все по-дълбоко се потапят в подсъзнанието и хората започват да изпълняват получената заповед. Така се случило с талантливия студент Том Съливан от Джеферсън Тауншил, щата Ню Джърси. Животът на младежа вървял добре, но за свое и за нещастие на семейството си той се увлякъл по хардметъла. А след това внезапно заклал с нож майка си Бети Ан. После запалил дивана с цел да изгори цялата къща и заключените си там баща и по-малък брат. След като избягал навън, Том сложил край на живота си, като си прерязал вените на ръцете. 
   Негови приятели си спомнили, че няколко дни, преди да извърши престъплението, Съливан им разказал, че сатаната му се явил и му заповядал да убие семейството си. Но никой не възприел думите му сериозно.

   Разрушаване на психиката : случилото се със Съливан не е единичен епизод. Изследванията на известния психолог д-р Ханелор Вас показват, че сред младежите средно 17 % слушат музика с явно разрушително съдържание, а сред младите престъпници броят на любителите на такава музика достига до 40 %. Освен това почти половината от анкетираните лица признали възможността такива песни да склоняват към самоубийство неуравновесени или потиснати от мъка млади хора.
   Реалността на подобно въздействие се потвърждава и от изследванията, проведени от Американската национална асоциация на училищните психолози. Всяка година около 6000 случаи на самоубийства сред подрастващи са предизвикани от въздействието на тежкия рок, призоваващ към тази фатална стъпка.
   Ето как оценяват резултатите от увлечението по съвременната музика учени, работещи в Американската академия на педиатрите : "Продължителното слушане на "хард метъл" може духовно да осакати младежите и да остави незаличими белези в психиката им".
   Физиолозите също били заинтригувани от този феномен и след серия изследвания стигнали до следните изводи. Природата е наситена с ритми, които присъстват и у човека. В съответствие с тях се променя работата на вътрешните органи. Творците на класическа музика сякаш са подслушвали ритмите на природата и са настройвали към тях своите произведения. Хармоничните сигнали, съдържащи се в класическата музика, носят полезна информация за процесите, които се осъществяват в организма, и сякаш ги коригират. Въз основа на това се е появило и направление в медицината - музикотерапия.
   По различен начин действа върху човека дисхармоничната музика. Разбира се, опити по въздействието на рока не са извършвани върху хора - използвани са плъхове. Тези животни се чувствали прекрасно при звуците на класическа музика, но бързо изпадали в състояние, подобно на епилепсия от изпълненията на рокгрупи.
   Главни "потребители" на рокпесните са тийнейджърите. Отначало повечето от тях не вникват в значението на думите и музиката, от която са увлечени. Разумът им все още не е достатъчно развит, за да разбере сексуалните иносказания, различните термини на извращения и сатанистки намеци в тези песни. Освен това до осмисленото им възприятие не достига сатанистката символика, която обаче постепенно прониква в подсъзнанието им. Те само са привлечени от модата, жадуват за силни усещания. И възбуждащите ритми, съзвучни с животинските инстинкти стават отровата, без която младежите вече не могат да живеят. Наркотик, който понякога води до бездната ...
 
Вестник "Феномен"


image

Кристал от вода, която е била изложена на хеви метал музика





Гласувай:
25



1. virgo - Поздрави падре за интересния постинг.
10.06.2011 08:33
Тъй като почти всички сме минали през период , в който сме слушали такава музика мога да кажа от личен опит, че слушайки хеви метъл/ особено траш / предизвикваше у мен агресия и нервно напрежение, желание за бесни скорости. Интересното е, че интуитивно съм избягвала групи като Слеър и Алис Купър, но за това пък слушах много Гънс, Ози Озбърн и Лед Цепелин. Само да спомена чувството, което предизвика Стълба към Небето - огромна мъка и тъга. Тази така слушана песен от няколко поколения, никога не ми е създавала душевен комфорт...сега виждам, че е имало защо. Братски прегръдки от мен и очаквам продължение. С пожелание за хармоничен ден изпълнен с музика за душите ни :)))))
цитирай
2. virgo - Анонимен, веднага аз ще пиша, защото анонимните коментари се изтриват! Никой не анатемосва рока, а определени групи и течения в тази музика. Всъщност никой нищо
10.06.2011 17:16
не анатемосва .Аз слушам рок и харесвам рок, но определени изпълнители са носители на сатанински послания, както и лейди Гага,Риана и както и по-голямата част от чалгарите. Знаеш ли - предлагам ти да пуснеш едно постче против чалгарите. Аз първа ще те подкрепя. Хайде и прояви смелост и пиши от акаунта си :) Ако нямаш такъв - става лесно и безболезнено / поне за сега / Успех и кураж от мен :)


анонимен написа:
Не ме интересува дали ще ми изтриете поста. Най вероятно да - така постъпват заслепените от волята на чуждата идея хора. Падре - няма да защитавам рок музиката - че се пеят такива неща - пеят се факт. Бих искал да защитя хората които я харесват обаче. 97% от хората които познавам слушащи рок/метал музика са тихи и интелигентни хора. Четат книги, интересуват се МИСЛЯТ.... Анатемосай ги ! Желая ти успех с паството пълно със МАЛОУМНИ МЕРКАНТИЛНИ ЧАЛГАРИ. Там не пеят за дявола и не изповядват сатанизъм. Какво пеят и изповчдват сам се сети. Айде със здраве.

цитирай
3. dmv - Това, е най-странният постинг!...
10.06.2011 18:41
Това,е най-странният постинг!Честно,мое мнение,но досега,не ми идвало на ум да заколя никой,след слушане на Ози Осбърн-отявлен сатанист междувпрочим...Що се търсят конспирации,там където ги няма..не знам...
Въпреки това,поздрави за труда!
цитирай
4. dolsineq - Напълно съм съгласна с автора на ...
10.06.2011 19:01
Напълно съм съгласна с автора на постинга. Някой парчета и на мен по същият начин ми действат, затова и не винаги издържам такъв род музика.
цитирай
5. raders - Глупостите на са от вчера. А най-...
10.06.2011 19:14
Глупостите нe са от вчера. А най-много глупости откакто свят светува, изстрелват религиозните умници и съперничат дори на политиците.
цитирай
6. protogenes - За пореден път хора, доста огран...
10.06.2011 19:23
За пореден път хора, доста ограничени при това, и нямащи и хал хабер от рок и метъл плюят нещо, което им е напълно непонятно.Действията на един индивид рядко имат нещо общо с музиката, която слуша - ако случайно сте гледали "Портокал с часовников механизъм", в него героят на Малкълм Макдауъл слуша класическа музика, което въобще не го прави по-малко чудовищен.Който е луд или отчаян, би могъл преспокойно да стигне до идеята за самоубийство,но никой не обвинява рап музиката за нещо подобно например.Щом някой младеж се самоубие,или извърши друго зверство, и ако случайно слуша метъл, веднага обвиняват(е) музиката, като въобще не си и помислят(е) какъв живот е водил този човек, и кой е той въобще.Колкото до дивашките прояви на концерти, мога да река следното - има и фенове с немного префино поведение, такива злоупотребили с алкохол и прочие.Та не се ли случват доста по-големи мизерии по време на родните футболни мачове? Извество ли ви е случайно, че Slayer например ненавиждат всички религии? Че имат и песни против исляма да речем, например Jihad? Че Zepelin не са никакви пророци на Рогатия, а просто музиканти, които вземат наркотици(не одобрявам това, но не мога да съдя красивата музика заради човека, който я прави)? Че Алис Купър е просто иска да се покаже като асоциален тип, за който правилата не важат? Че групите, които реално са сатанистки, а това не е просто част от репертоара и вида им "за пред хора" са безумно малко, и че нито една от тях НЕ Е сред най-големите и утвърдени изпълнители? А факта, че броят на изпълнителите и фенове, които са вярващи християни е твърде голям, предполагам също не ви е известен? Мога да дам пример със себе си - сам аз съм вярващ православен християнин от около две години, ходя редовно на черкова, спазвам заветите, а метъл слушам от около три години, и да Ви кажа, не съм никакъв сатанист, нито оръдие на злото.Това, че болшинството не знаят какви сме рокаджиите и металягите, и ни слагат винаги под общ знаменател е глупаво и ограничено.
цитирай
7. protogenes - Продължение
10.06.2011 19:32
Впрочем нам не ни и пука за мнението ви, но разпространението на лъжи относно дадена затворена общност е най-малкото незряло.Наистина не Ви разбирам - съдейки от писанията ви , хем хулите християнството и Месията, хем сте някакъв езотерик, който вижда Лемурии и неестесвени Луни, хем сега изведнъж Сте антисатанист. Объркано същество сте и туйто. Съденето на това, което не познавате и не разбирате е най-малкото глупаво и безсмислено действие. Щом като музиката ни не ви харесва, защо въобще се наемате да оценявате?
цитирай
8. virgo - Приятели и неприятели :)
10.06.2011 19:41
никой нищо не хули, четете - материала е от в. Феномен, а това е просто споделяне :))))) Що се активирате толкова не разбирам. Аз също слушам рок музика, но не приех така този постинг :)))))) Напомняте на фанатиците, които подскочили , като им казали, че земята не е плоска , а кръгла. :)
цитирай
9. zoqsun - Аз също не приемам определена му...
10.06.2011 20:11
Аз също не приемам определена музика,,специално харда и метъла,без да знам текста какъв е,щом не достига до сърцето,щом дразни ушите..за мен е груба и лоша музика...нищо не получавам от нея!!!Подкрепям поста и благодаря на автора за него!!!!
цитирай
10. анонимен - На много места съм срещал подобни ...
10.06.2011 20:34
На много места съм срещал подобни текстове , заклеймяващи рок музиката . Чел съм подобни твърдения дори и за Бийтълс , ето и тук за Цепелин , почти никой не е пощаден от категории .
Ако се поровите в човешката психика , ще откриете , че всяка личност , общност , организация , си има "сянка" . Да , всички сме със две страни . Въпросът е дали се разделяме на части .
Имам новина за вас . Няма как да мръднете в развитието си докато разделяте цялото . Мога да ви дам пример с болното американско общество . Големи моралисти , изтръпват ако видят възрастен да си говори с дете , а е пълно с педофили и масови убийци сред тях . Защо ? Защото са заггърбили и отрекли сянката си . Това е болест . Не сте ли се замисляли , че в това е силата на човека , да обединява двете страни на цялото . Не е ли по-добре да дадеш израз на целия си пълен потенциал , от колкото да трупаш скелети в гардероба , щото на обществото не му изнася . А утре като се отвори гардероба , жална ви майка ...психически разстройства , комплекси , неврастении ...
И защо промяната на възприятията да е нещо сатанистко ?! Защото не го разбираме ?! Е добре , щом ви харесва ... Във същите тези племена с тамтамите векове са расли психически зрели и устойчиви личности , за разлика от нашата болнава цивилизация изпъстрена с карикатури на хора .
И не закачайте Цепелин ! )))
цитирай
11. borjanmljakov - Блогерката вирго просто схваща рока като музикален вампиризъм,
10.06.2011 20:36
а изпълнителите му като толтеки.
цитирай
12. balkanec - Причината е в продуцентите
10.06.2011 20:47
Известно е, че музикалната индустрия е монопол и в нея играят пари и политика.
До известност пробиват единствено групи одобрени от продуцентите. (Разбира се винаги има изключения, но са много малко).

Истинските талантливи музиканти не получават известност.
Получават я изпълнителните.

Индустрията е въздейдствие, индустрията е политика.
Политиката е добре описана в поста.

Никоя музика не е такава или онакава сама по себе си.
Това става, когато се намесят парите и политиката.

Не търсете религията на музикантите. Те са кукли на конци.
Потърсете религията на продуцентите им.

П.П. Слушам и до днес тази музика, не ми е въздействала така. Добре, че не разбирам много тъпите текстове, защото наистина са малоумни :)
цитирай
13. rebu - до 11
10.06.2011 21:17
Сега и толтеките ли станаха вампири?
цитирай
14. rebu - На блогера
10.06.2011 21:19
Като не подкрепяш, защо ставаш мост на такива сектантски твърдения, като статията от нечетения от никого в. Феномен.
цитирай
15. luxporto - Брееййй
10.06.2011 21:45
Ти да видиш чудо! От 5 години слушам тежка музика и не съм забелязала да се прекланям пред Сатаната, ама то сигурно го правя без да знам. Днес открих нещо ново за себе си!
Аз все си мислех, че метъла и Африка са като магарето и космоса-но, какво ли разбирам аз от качествена музика!?!
И последно-ако опитваш да скриеш нещо под килима в един момент ще гледаш само натам! Колкото повече си внушавате, че ТРБЯВА да сте добри, толкова по-мрачни ставате. Този пост е пропит с неприязън, която по мои сведения не си пасва много с хрисимостта, на Бетовен например!
Живи и здрави! Rock`n`Roll!
цитирай
16. balgarski7vinarki - koi Satana- tehniat ili nashiat?
10.06.2011 21:52
da,koi? - tehniat e tehniat Bog a nashiat e tehiat Satana i oshte - tehniat Bog e nashiat? Satana a nashiat Bog? e tehniat Satana ... znachi?- da pitame Morrison.
цитирай
17. tera - Пореден копиран пост пълен с идиотии
10.06.2011 22:14
И поздрави от хора дето не четат внимателно.
Вестник "Феномен" с какво друго да си занимава публиката освен с откачени истории?!

Ти дето си копирал това изобщо чуваш ли текста особено на английски? А дали изобщо го разбираш?
Лично аз обичам и слушам класическа музика, защото ми действа релаксиращо.
Но не всякаква.
Хубаво, прекопирал си нещо дето се чете. Be happy!

цитирай
18. teatarnamechtite - :)
11.06.2011 00:50
Аз пък често се приспивам с по-мелодични метъл парчета. Едно време учех за изпити на такъв фон и помагаше.
цитирай
19. pentecost - Много добро четиво
11.06.2011 05:03
Тази статия от Феномен е много хубава и вярна, това всъщност прилича да е превод от английски от някое американско списание. Разбира се, че не всеки, който слуша хеви метъл е изрод и откачалка и служител на тъмнината, но идеята на статията е, че тази музика е проводник на сатанинските сили, което е факт. Достатъчно е да се чуе лириката им, за да сме наясно какво прокламира. Добре, че много българи не знаят добре английски и не разбират за какво точно се пее, затова тук кретените в БГ са по-малко от тези в САЩ и Великобритания да речем.
цитирай
20. padreantonii - отговор към всички :
11.06.2011 07:38
Който е успял да разбере основната идея - добре , който не - за негова сметка си е . Няма нищо фатално в това :)
цитирай
21. raders - Основната идея е с гупави твърдения ...
11.06.2011 15:36
Основната идея е с глупави твърдения да се предизвикат спорове, за да се каже, че блогът има посетители. Изпитан номер. Но има един момент, когато авторът знае, че е пласирал някоя глупост и друг момент, когато не го знае. Ти май си от вторите.
цитирай
22. анонимен - zabeliazah 4e ima6e edno anonimno ...
12.06.2011 01:03
zabeliazah 4e ima6e edno anonimno mnenie ,koeto nose6e mir vav cialata diskusia i vie ste go iztrili
цитирай
23. thrax - Под вола търсите теле.
14.05.2012 14:32
"Да търсим вината в Хеви Метъла е като да залостваме вратата, а дяволът да си влиза през прозореца" /Тери пратчет - "Джони и умрелите"/

Въпросната статия е извадка от книгата "Окултизмът и сатанизмът в рокмузиката", издадена някъде през 80-те години на миналия век от американска секта, която впоследствие беше обвинена и осъдена за злоупотреби с благотворителни фондове. Дотук с чистата съвест на крадеца, който вика "дръжте крадеца"!

Аз съм православен християнин. Не съм светец, но не съм и манипулирана от дявола кукла, изгубила ума си под влияние на рокмузиката и т.н. "хард метъл", така нареченият, защото такова понятие не съществува. Има много видове метъл, но не и хардметъл. Това означава, че авторите на статията си нямат и представа за това, което пишат, и че натъкмяват "фактите" към теориите си. Това се нарича софистика и не е на почит от хилядолетия сред мислещите хора.

Може би ще разочаровам мнозина, които поради музикалния си вкус, а всъщност може би поради липсата на такъв, приветстват такива статии, за да могат да кажат: "видите ли, моят вкус е меродавен". Тях ще ги посъветвам да последват примера на кучето и да продължат да си ближат... някои части.

Слушам рокмузика и по-конкретно метъл - Хеви Метъл - от 12 годишен. Сега съм на 36. Слушам избирателно, защото някои текстове наистина са отвратителни. Да, разбирам какво се пее - владея английски, латински, гръцки. В момента изучавам турски и румънски. Отвратителни текстове обаче не се намират единствено в рокмузиката. Чалгата например е къде-къде по-пошла. Но няма да коментирам другите стилове музика, защото не ги познавам достатъчно добре, за разлика от авторите на статията, които не виждат проблем в това да плюят нещо, което не познават.

Готов съм да се впусна в богословски дебат с всеки желаещ да ме разобличи като метълист-дяволопоклоннник. Нека видим кой как разбира Бога и вярата в Него. За делата си няма да говоря, защото самохвалството е неугодно Богу.

Мир вам!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1269347
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930